Chevron pleacă din România. Nu se mai fac explorări la Costineşti şi Vama Veche!

0
807

chevron

După ce a făcut atâta vâlvă, a înverşunat oamenii şi i-a scos în stradă, Chevron pleacă din Constanţa şi din ţara noastră. Se pare că gigantul a renunţat la exploatările de lângă Costineşti şi Vama Veche şi va extrage gaze de şist din alte ţări.

Compania Chevron a anunţat că renunţă la explorarea gazelor de şist din România, la mai puţin de o lună după ce a renunţat la explorarea din Polonia.

„În 2014, Chevron România a finalizat activităţile de explorare a concesiunii Bârlad, precum şi un studiu geofizic 2-D realizat în două dintre cele trei concesiuni din regiunea Dobrogea. Chevron România confirmă intenţia de a renunţa la planurile sale pentru aceste concesiuni în 2015. Aceasta este o decizie de afaceri luată în urma evaluărilor proiectului din România, care nu poate concura în acest moment într-un mod favorabil cu alte oportunităţi de investiţie din portofoliul global al Chevron. Rezultatele lucrărilor din România vor fi predate ANRM (n.r. – Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale) şi vor rămâne în custodia statului. Confidenţialitatea informaţiilor de acest gen este menţinută în conformitate cu legislaţia din România. Chevron nu comentează şi nu dezvăluie cifre de business”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Chevron.

Rezultatele prospecţiunilor, ţinute la secret

Prospecţiunile în zonele Costineşti şi Vama Veche s-au terminat de anul trecut, dar rezultatele sunt ţinute la secret. Reprezentanţii companiei care au făcut lucrările pentru Chevron au declarat, pentru „Cuget Liber”, că proiectul din blocurile de explorare Costineşti şi Vama Veche a fost încheiat încă din luna aprilie 2014. În ce priveşte rezultatele explorărilor, toatele datele sunt la Chevron, singurii care pot să ne ofere informaţii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, în cugetliber.ro, Luni, 23.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply