MIHAI MATEI, caricaturist – Interviu despre CARICATURĂ și POLITICĂ

0
1432

telefonperf-

Caricaturi, fototrucaje, situații paradoxale, haz de necaz, satiră socială – de toate acestea și multe altele se ocupă celebrul și ironicul caricaturist Mihai Matei. Desenează de când se știe, iar pasiunea sa pentru grafică s-a transformat în colaborări cu publicații cunoscute. De-a lungul timpului, artistul a publicat aproape 100.000 de caricaturi în foarte multe publicații printre care Scânteia, Cutezătorii, Flacăra, România Liberă sau DC News.

Mihai Matei a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre rolul caricaturii și viitorul ei în România, despre libertatea de exprimare și despre legătura dintre caricatură și politică. Artistul ne-a dezvăluit că Traian Băsescu este plin de conținut și savoare atunci când vine vorba să-l înfățișeze într-o caricatură.

DC News: Care este legătura dintre caricatură și politică?

Mihai Matei: Este exact legătura dintre caricatură și realitatea. Caricatura nu face altceva decât să reflecte realitatea ușor deformată. Caricatura nu face decât să redea – sub alte forme – ce se întâmplă în viața politică.

Continuarea, pe dcnews.ro. Miercuri, 18.02.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply