Cititul dăunează grav sănătăţii?

0
911

cititul

Un proiect de lege iniţiat de 84 de parlamentari prevede aplicarea pe fiecare carte a unui timbru literar, care va ridica dramatic costurile. 

Polirom: Timbrul este similar celui utilizat pentru ţigări şi băuturi alcoolice. Cererea de carte va scădea odată cu suprataxarea, iar accesul la cultură va fi şi mai restricţionat.

Editorii: „Taxa pe cultură”, instituită în folosul unor asociaţii de creatori va fi suportată de consumatori, în special elevi şi studenţi.

Stimulentele gândite şi acordate în ultimii ani în scopul facilitării accesului românilor la educaţie şi cultură, atât prin diminuarea TVA la 9% pentru cărţi şi publicaţii, cât şi prin diferite programe menite să diminueze cât mai mult cu putinţă numărul analfabeţilor şi al celor care, deşi ştiu să citească, nu par să înţeleagă prea mare lucru – după cum arăta un raport al Comisiei Europene care ne plasa pe ultimul loc în Europa, cu mari dificultăţi de citire şi înţelegere – se duc văzând cu ochii pe „apa Sâmbetei”.

Un proiect de lege iniţiat de 84 de parlamentari, adoptat deja de Senat pe 8 decembrie 2014, iar, după prezentarea în Biroul Permanent al Camerei Depu­taţilor din 15 decembrie anul trecut, avizat de Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi pe 3 februarie 2015, prevede instituirea unei „taxe pe cultură” (asemănătoare „taxei pe viciu” impusă tutunului şi alcoolului în scopul descurajării acestui gen de consum) care ar duce la majorarea cu 250% a preţului mediu al cărţilor editate în prezent.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, AICI. Marti, 17.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply