Modificările Codului Rutier. Constănţenii se întreabă: Ce vor verifica inspectorii ANAF în trafic?

0
754

antifrauda

Sursa foto: realitatea.net

Aprobarea de către Guvern a modificărilor propuse Codului Rutier, între care şi cea care prevede că inspectorii ANAF vor putea opri şoferii în trafic, a produs confuzie în rândul constănţenilor şi nu numai, aceştia întrebându-se despre ce este vorba mai exact şi ce anume vor putea verifica inspectorii fiscali. Însă, la această întrebare a răspuns directorul fiscului constănţean, Emil Mihăilescu, lămurind astfel toate aspectele.

În luna februarie a anului curent, a apărut în Monitorul Oficial modificările aduse Codului Rutier, aprobate fiind de Guvern. Astfel, proiectul prevede includerea funcţionarilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în categoria persoanelor ale căror semnale sunt obligatorii pentru participanţii la trafic.

“Funcţionarii din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care în scopul exercitării atribuţiilor de control specifice efectuează semnale de oprire pentru conducătorii autovehiculelor, sunt obligaţi să poarte uniforma cu înscrisuri şi însemne distinctive şi mijloace de protecţie fluorescent – reflectorizante pe fond de culoare roşie, stabilite prin hotărâre a Guvernului. (…)

Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice: nerespectarea semnalelor poliţiştilor de frontierã în punctele de trecere a frontierei de stat a României, ale îndrumãtorilor de circulaţie ai Ministerului Apãrãrii Naţionale, ale organelor fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, ale agenţilor de cale feratã, ale persoanelor desemnate pentru dirijarea circulaţiei, pe sectoarele de drum pe care se executã lucrãri de reabilitare a acestora, precum şi cele ale patrulelor şcolare de circulaţie şi ale nevãzãtorilor”, potrivit Codului Rutier.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, în replicaonline.ro, Luni, 16.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply