Ziua Îndrăgostiților sau Valentine’s Day se sărbătorește în 14 februarie. Legenda Sfântului Valentin, la catolici

0
1329

farmec.ro
carturesti.ro%20

sf-valentin     Valentine’s Day sau Ziua Indragostitilor poarta denumirea salvatorului indragostitilor, Sfantul Valentin, la catolici. Potrivit unei legende, acesta ar fi oficiat casatorii in secret, în vremea împăratului Claudius al II-lea, care a interzis oficierea legăturilor cuplurilor pentru a-i putea recruta pe bărbați in serviciile militare.

     Valentine’s Day se sarbatoreste acum în întreaga lume, iar îndrăgostiții se folosesc de acest prilej pentru a-si face declarații de dragoste si pentru a-si oferi cadouri unii altora.

     Ziua Îndrăgostiților, ziua sfantului Valentin, la catolici

In ultima vreme, Ziua Indragostitilor a fost adoptata  si pe meleagurile noastre. Tinerii sunt incantati ca exista si o zi a lor, a indragostitilor, un prilej de a sarbatori impreuna cu cel (cea) iubit(a). Desi mai sunt voci care spun ca nu este o zi specifica tarii noastre, ea prinde radacini tot mai adanci cu fiecare an ce trece.

     Cine a fost Valentin?

     Multi dintre noi ne intrebam desigur cine a fost Valentin si care sunt originile acestei sarbatori. Exista mai multe versiuni ale acestei istorioare, care imbinate au nascut o legenda: legenda Sfantului Valentin.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

     Mai mult, AICI. 14.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply