Judecătoria Mangalia activează într-o clădire veche de 100 de ani!

0
1301
Proiect avizat din 2013. Investiție de peste 11 milioane de lei.

judecatoria_mangalia

Sediul Judecătoriei Mangalia

Înființată în urmă cu aproape 20 de ani, Judecătoria Mangalia își desfășoară activitatea într-un fost conac boieresc, ce datează din 1915 și care nu a beneficiat de nicio reparație capitală de când a intrat în posesia Ministerului Justiției (MJ). Înainte ca magistrații să-și înceapă activitatea, sediul a fost zugrăvit și „cârpit” pe ici-colo, pentru ca oamenii să muncească în condiții oarecum decente. În prezent, nouă judecători și 24 de angajați – personal auxiliar de specialitate și administrativ – își desfășoară activitatea la Judecătoria Mangalia, ședințele având loc în cele două săli, una situată la parter, care are 40 de metri pătrați, și cealaltă aflată la etaj, în suprafață de 35 de metri pătrați.

RENOVARE ȘI EXTINDERE

Conducerea Tribunalului Constanța a făcut numeroase demersuri la MJ pentru ca sediul instanței de la Mangalia să intre pe lista celor care au nevoie de reparații totale și, eventual, de o extindere, însă banii necesari nu au fost alocați…

„Proiectul a fost avizat de MJ încă din 2013, iar autorizația de construcție este valabilă până anul acesta. Am sperat ca Mangalia să fie inclusă în planul de investiții pentru 2015, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Potrivit evaluării specialiștilor, valoarea totală a investiției a fost estimată la 11.033.763 de lei, din care 3.535.000 lei ar fi necesari extinderii”, a declarat președintele Tribunalului Constanța, judecătorul Vasile Cărbune-Cosac. El a precizat că, în afară de renovarea clădirii actuale, se dorește construirea unui corp nou, legat de cel vechi, în curtea interioară.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Vrem să facem la parter încă o sală de ședințe doar pentru Secția Penală, o cameră de consiliu, arhivele, iar la etaj să stabilim birourile judecătorilor și ale personalului auxiliar. De asemenea, dorim să facem intrări separate pentru public și pentru magistrați. În prezent, toată lumea care vine la instanță folosește aceeași ușă”, a mai spus Vasile Cărbune-Cosac.

Continuarea, in telegrafonline.ro, Miercuri, 04.02.2015.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply