FOTO VIDEO Jurilovca, vedetă la Târgul de Turism de la Viena

0
807

Cum a reuşit un tânăr din Constanţa să promoveze Delta Dunării fără niciun buget.

jurilovca

O mică localitate din judeţul Tulcea a fost marea surpriză a Târgului de Turism de la Viena. Totul s-a datorat unui film făcut de o echipă de voluntari din Constanţa. Pasionaţi de film şi de turism ei au realizat, din banii lor, o peliculă de prezentare. Filmul va ajunge de acum înainte la toate târgurile de turism care promovează Delta Dunării.

Ştefan Butu este pasionat de imagine şi îndrăgostit de locurile natale ale soţiei sale. Când a văzut pentru prima data comuna Jurilovca şi zona Gura Portiţei a rămas surprins că nimeni nu ştie de ea la nivel internaţional şi că frumuseţea locurilor nu este deloc promovată de oamenii din turism.

„Am filmat fără lumini. Totul este natural!“

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În vara lui 2014, tânărul constănţean şi-a luat cu el camera şi alţi doi prieteni şi a plecat spre Gura Portiţei. A rugat proprietarul unui complex turistic să îi ajute cu partea de cazare şi a filmat tot ce a găsit mai frumos în zonă timp de trei zile.    Când a văzut ce au de gând să facă, primăria Jurilovca s-a oferit să-i ajute pe tineri cu o barcă şi aşa a început week-end-ul de filmări în Deltă.

„Nu am cheltuit decât 100 lei din buzunarul meu. Au fost banii de benzină de la Constanţa la Jurilovca“, mărturiseşte Ştefan Butu. „Scopul meu a fost să promovez zona şi am vrut să demonstrez că pot să fac cu 100 lei ceea ce alţii fac cu sume de o mie de ori mai mari. Un clip de genul ăsta costă în mod normal cel puţin 4.000 euro. Eu am avut doar voinţă şi dăruire“.

Filmările au început în jurul unui foc de tabără, într-o seară de vineri din luna iunie. Sâmbătă s-a filmat pe canalele Deltei şi la piscină, iar duminică echipa a mers la cetatea Enisala.

„Am folosit trei camere GoPro, un aparat foto DSLR şi obiectivele pentru acesta. Nu am avut lămpi sau decoruri speciale. Lumina a fost naturală“, îşi aminteşte Ştefan Butu.

Filmul a fost arătat celor de la Primăria Jurilovca în luna septembrie şi ei au fost încâtaţi. Ştefan le-a dat toate drepturile de folosire în mod gratuit şi le-a cerut doar să-i menţioneze numele. Primul succes a fost înregistrat la Târgul de Turism de la Bucureşti. Cu ajutorul acestui clip, primăria a câştigat un stand la Viena, iar de acolo a aflat despre Jurilovca întreg mapamondul.

Citeste mai mult: adev.ro/niy68x

03.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply