România lucrului aproape bine făcut. Parc amenajat fără autorizație în mijlocul stațiunii Neptun?

0
744
TELEGRAF: Consilierii locali vor dezbate subiectul astăzi.

Consilierul PP-DD Dragoș Bociog

Consilierul PP-DD Dragoș Bociog: ”Primăria Mangalia a acceptat construirea unui parc de agrement în stațiunea Neptun fără autorizație. Acum conducerea se gândește să repare greșeala, supunând aprobării Consiliului Local proiectul tehnic în vederea obținerii autorizației.”

Nu de puține ori am auzit de lucrări începute fără autorizație de construcție. Aproape că a devenit o parctică în rândul firmelor să demareze diverse proiecte și abia apoi să obțină autorizația. De multe ori, aceste metode sunt acceptate de administrațiile publice locale. Printre primăriile care au închis ochii la astfel de practici se numără și cea de la Mangalia, care a fost acuzată că, de-a lungul anilor, a acceptat zeci și sute de compromisuri privind construcțiile haotice și fără autorizație, iar din cauza acestui lucru, imaginea stațiunilor care aparțin de Mangalia (Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus și Saturn) a avut de suferit. Consilierii locali din Mangalia atrag atenția că și actuala conducere a Primăriei acceptă construcțiile fără autorizație.

REMEDIERE

Consilierul PP-DD Dragoș Bociog spune că Primăria a permis construirea unui parc de agrement în stațiunea Neptun, care cuprinde locuri de joacă și de odihnă și terase, fără autorizație de construcție. Consilierul PP-DD afirmă că lucrările au început în vara anului trecut, iar conducerea administrației locale se gândește abia acum să repare greșeala. ”La inițiativa primarului Cristian Radu, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Local, va fi introdus un proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție privind parcul de aventură, intitulat ”Eco Parc Aventura”, din stațiunea Neptun, în condițiile în care lucrările au fost deja realizate în mare parte.

Interesant este că Primăria Mangalia a confirmat printr-o adresă că nu a fost eliberată o autorizație din cauza faptului că, până în prezent, nu a fost prezentat un proiect tehnic”, a declarat Bociog. Cu alte cuvinte, spune consilierul local, administrația locală a pus căruța înaintea boilor, iar acum s-a gândit să remedieze lucrurile. ”În acest caz, de ce nu s-a reziliat contractul, de ce nu s-au luat măsuri pentru lucrările executate fără autorizație, de ce se dorește aprobarea proiectului tehnic pentru un contract ce trebuia să fie reziliat? Oare se mai aplică vreo lege în Primăria Mangalia?”, se întreabă Dragoș Bociog.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De partea cealaltă, reprezentanții Primăriei spun că alesul local este în eroare, pentru că, de fapt, astăzi se supune aprobării proiectul pentru o construcție adiacentă parcului.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Joi, 29 ianuarie 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply