Proiectul „TINERI  FĂRĂ  ETICHETE!”, la Liceul Tehnologic “Ion Bănescu” din Mangalia

0
656

tineri fara etichete

Sâmbătă, 24.01.2015, la Liceul Tehnologic “Ion Bănescu” din Mangalia, reprezentat prin doamna director, profesor Corina Mihalache, s-a desfășurat prima activitate, “Crearea atmosferei în clasă și dezvoltarea spiritului de echipă”, din proiectul finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, “Tineri fără etichete – proiect de promovare a diversității în școala românească”.

     „Tineri fără etichete” este un program ce își propune implementarea unor măsuri ce vizează promovarea și creșterea gradului de conștientizare asupra importanței acceptării și toleranței în societate, înscrierea și educarea în domeniul toleranței, a drepturilor omului și a interculturalității.

     Proiectul este coordonat de Asociația Sigma Development Center din Constanța, având ca partener internațional Inter Cultural Iceland, organizație cu expertiză în abordarea eficientă și corectarea problemelor de discriminare și violență juvenilă din mediul școlar.

     Activitatea, implementată în liceu de profesor psiholog Alina Băiașu, profesor Gabriela Dragu, profesor Șemsa Seladin, în colaborare cu voluntari ai Asociației Sigma Development Center, a facilitat adolescenților intercunoașterea, învățarea prin cooperare, asumarea rolurilor în echipă, înțelegerea conceptului de “atmosferă bună în clasă.

     Cei 75 de elevi, câte 25 din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a, din grupul țintă, au împărtășit cu bucurie impresiile lor: au fost entuziasmați să joace “Bingo”, “Domino”, “Salutările”, jocuri care i-au ajutat să se cunoască, să comunice astfel încât, ulterior pauzei de masă, să lucreze optim pe grupe pentru a crea o mascot a echipei și să propună, în final, un motto al grupului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

     Pentru ei participarea la cele șapte activități din proiecte, derulate câte una pe lună, reprezintă o experiență de cunoaștere, de dezvoltare personală, de abilitare în promovarea toleranței și acceptării.

Director, prof. Corina Mihalache,

Consilier de imagine, prof. Gabriela Dragu.

Miercuri, 28 ian.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply