Organizatia NERO LINO lansează proiectul “HEART FOR THE ANIMALS” la Mangalia INTERVIU

1
982

Nero Lino TSV

Organizația ”NERO LINO”, cu filiale în Elveția, România și cu sediul principal în Germania, va lansa proiectul “HEART FOR THE ANIMALS” la Mangalia.

INTERVIU cu Ion Dobre, reprezentantul organizatiei “NERO LINO” e.V.i.G. pentru România:

   Red.M.N.: – Ați avut recent o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Mangalia. Ce ne puteți spune despre problemele discutate? Care este situația câinilor comunitari din municipiu?

   Ion Dobre: Autoritățile locale ne-au primit cu multă căldură și bunăvoință, arătându-și interesul de a colabora cu Organizatia Nero Lino și a susține proiectele sale. Vor studia posibilitatea de a pune la dispoziția Asociației un spațiu sau un teren adecvat, urmând ca, după discuțiile de vineri, 16 ianuarie, în perioada următoare să aibe loc o nouă întâlnire la care Organizatia să vină cu un draft al proiectului HEART FOR THE ANIMALS, ce se va desfășura la Mangalia.

romulus d si jean dobre

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

   Printre subiectele discutate săptămâna trecută la Primărie cu domnul Romulus Dumitrana, City Managerul Mangaliei și dl.Claudiu Stamate, enumerăm:

  • Modernizarea Biobazei locale;
  • Fără maidanezi pe străzi;
  • Oprirea eutanasierii câinilor comunitari,
  • Respectarea legii privind adopțiile gratuite,
  • Stoparea abandonului, agresării fizice a animalelor și a migrării lor spre zona municipiului Mangalia, urmărirea acestora, cu sprijinul Primăriei și a Poliției Locale;
  • Primăria Mangalia va pune la dispoziția Organizatiei Nero Lino un teren pe care Asociația noastră va realiza un adăpost nou, la standarde europene, cu toate condițiile asigurate pentru animalele ce vor fi cazate acolo;
  • Campaniile de sterilizare și microcipare gratuită a animalelor vor continua și vor fi organizate în colaborare cu Primăria Mangalia;
  • Recensământul animalelor va fi realizat de Poliția Locală și voluntari din cadrul Organizatiei Nero Lino.

   Red.: – Despre Biobaza de la Mangalia și despre Organizația pe care o reprezentați, ce ne puteți spune?

   Ion Dobre: – Organizatia Nero Lino s-a oferit să amelioreze condițiile de adăpostire a câinilor cazați în acest adăpost și, cu ajutorul voluntarilor noștri, vom începe săptămâna viitoare reamenajarea Biobazei, prin construirea de noi țarcuri și modernizarea spațiilor actuale, în conformitate cu prevederile Legii 258/2014, care se referă și la condițiile de sănătate ale animalelor adăpostite aici.

   În cadrul proiectului HEART FOR THE ANIMALS, Organizatia Nero Lino a făcut donații pentru adăpostul public de la Mangalia, constând în medicamente pentru tratarea animalelor, deparazitarea lor internă și externă, hrană și condiții minime de protejare față de frigul iernii. Am adus la Mangalia o tonă de mâncare pentru animale, în valoare de 600 de euro. Aceste activități sunt rodul eforturilor depuse de Organizatia Nero Lino, înființată în Germania, cu toți membrii fondatori, în frunte cu Fulvia Dietz, de reprezentanțele Nero Lino din Elveția și România, prin toți membrii lor.

   În exclusivitate, vă informăm că se va înființa și la Mangalia o reprezentanță locală Nero Lino, care va colabora pe mai departe cu autoritățile locale.

   La realizarea acestui proiect de inimă ne-au susținut medicii veterinari Florentina și Valentin Istrate, de la Cabinetul veterinar Mag Med Vet București, cărora le mulțumim. Mulțumirile noastre se îndreaptă și spre sponsorii, donatorii și voluntarii care ne sprijină în aceste activități. Adresăm cuvinte de mulțumire și autorităților locale, pentru implicare, precum și cetățenilor Mangaliei, pentru înțelegere, indiferent că sunt sau nu iubitori de animale.

   Aici aș dori să subliniez faptul că Organizatia Nero Lino dorește să contribuie și la salvarea și protecția altor categorii de animale, care vor fi cazate și tratate corespunzător în noul adăpost pe care-l va amenaja Organizatia Nero Lino la Mangalia.

   Cu acest prilej, invităm persoanele publice, instituțiile și comunitatea întreagă din Mangalia să susțină proiectul nostru, pentru a asigura o viață civilizată și modernă, atât pentru cetățeni, cât și pentru animale.

   MangaliaNews.ro, Duminică, 18 ianuarie 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply