APRECIERE CHF. Scrisoarea unui român cu CREDIT în FRANCI ELVEȚIENI

0
765

Unul dintre românii cu credite în franci ne-a trimis o scrisoare în care reclamă că principala problemă a celor aflați în situația sa nu este cursul monedei elvețiene, ci “clauzele abuzive” introduse de bănci în contracte.

franci_elvetieni

Autorul scrisorii plătește o rată lunară de 950 de lei, față de cea inițială de 340 de lei și spune că cei care au credite în franci elvețieni nu vor milă, ci eliminarea din contracte a “clauzelor abuzive”, precum “comisionul de risc”.

Iată scrisoarea unui român cu credit în franci elvețieni:

“Nu cursul ingroapa platitorii de credite CHF, ci clauzele abuzive! Nimeni nu spune asta. O rata este formata astfel, in cazul meu: 100 chf plata datorie (sold), 50 chf dobanda si 50 chf comision de risc.

Clauza abuziva, deoarece in momentul in care banca a fost intrebata de instante ce reprezinta comisionul de risc, nu a avut cum sa-l justifice. Riscurile sunt NUMAI ALE IMPRUMUTATULUI … . STITI DE CE? Daca nu platesc, banca imi ia casa, daca valuta creste, eu suport asta … . Banca nu risca in cazul meu de bun platnic. Numai eu risc. Cand au fost intrebati de ce nu se restituie la sfarsitul creditului acest comision in cazul celor care il achita, iar nu au avut raspuns. Nu este admisibil sa platesc aproape 500 de milioane un comision, in conditiile sus amintite.

Continuarea, pe dcnews.ro, 17.01.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply