Reducere de TVA în proiectul de buget. Le vom sufla în ceafă bulgarilor? All inclusive de România

0
851

litoral-turisti-mare

Taxa pe valoarea adăugată pentru pachetele all inclusive din turism va fi redusă de la 24% la 9%. Este o măsură cu un impact bugetar redus, care rezolvă însă o problemă de competitivitate, susţine premierul Victor Ponta.

Mai precis, a precizat premierul, este preconizat un impact bugetar aferent de 100 milioane lei, fiind luat în calcul în proiectul de buget pentru anul viitor.

“Am reuşit să rezolvăm o problemă importantă, chiar dacă cu un impact bugetar mai redus, şi anume scăderea TVA-ului la pachetele all inclusive din turism, de la 24 la 9%, pentru că era o problemă de competitivitate a sectorului de turism din România”, a declarat premierul Victor Ponta după discuţia cu experţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai Comisiei Europene.

Experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi cei ai Comisiei Europene (CE) au avut marţi dimineaţă, la sediul Guvernului, o discuţie cu premierul Victor Ponta, la capătul negocierilor cu autorităţile române referitoare la bugetul de stat pe anul 2015.

Situaţie bizară în prezent

În prezent, cota redusa de 9% se aplică doar pentru servicii de cazare şi cazare cu mic dejun inclus. Pentru celelalte servicii din turism, inclusiv cele ale agenţiilor care comercializează produse turistice în România, se aplică TVA de 24%.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Preţul pachetului care cuprinde şi masa este extrem de important in cazul familiilor cu copii. Apare o situatie bizara, pentru ca acelasi preparat are 9% TVA daca este servit la micul dejun si 24% daca este servit la ora prânzului”, spun reprezentanti ai unor firme din turism citaţi de HotNews.

Mai mult, AICI.

Miercuri, 10.12.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply