Acţiune de donare de sânge, la Mangalia

0
739

donare-sange-Mangalia

Chiar dacă sezonul estival a trecut de mult, nevoia de sânge rămâne acută pentru spitalele din regiune. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine  Constanţa, împreună cu Spitalul Municipal Mangalia, Clubul Rotary Mangalia şi Primăria Municipiului Mangalia organizează sâmbătă, 13 decembrie a.c., între orele 8.30 şi 14.30, o acţiune de donare de sânge.

„Am întrerupt deplasările în judeţ, deoarece nu ne-a fost asigurat transportul. Acum, ne putem deplasa graţie Clubului Rotary Mangalia, iar spaţiul este pus la dispoziţie de Spitalul Municipal Mangalia. Ne aşteptăm la un număr de 100 de donatori, ceea ce înseamnă un volum de muncă de 12-14 ore pentru noi“, ne-a declarat Alina Mirela Dobrotă, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa.

La acţiunea de donare sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din Mangalia şi localităţile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional. Pot dona sânge persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, cu masa corporală de peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită,TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă, din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice, iar în ziua donării se recomandă un mic dejun uşor şi minimum 500 mililitri de lichide.

Mai mult, în observator.ro, Marti, 9 dec.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply