ACTIUNE DE DONARE DE SÂNGE, la Mangalia

0
573

farmec.ro

donatordesange

ANUNŢ

     Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Spitalul Municipal Mangalia, Clubul Rotary Mangalia şi Primăria Municipiului Mangalia organizează  sâmbătă, 13.12.2014, între orele 08.30-14.30, o acţiune de donare de sânge.

     Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din Mangalia şi localităţile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament  transfuzional.

     Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.

      Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice. În ziua donării, se recomandă un mic dejun uşor şi minim 500 ml lichide.

     Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
  •  7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  •  o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, o zi scutire de la frecvenţă, în ziua donării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;
  •  decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reşedinţă, înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde seefectuează donarea de sânge.

     Vă aşteptăm sâmbătă 13.12.2014, la Spitalul Municipal Mangalia, cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-14.30.                    

Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit!

Este nevoie de cât mai mulţi donatori!

Cheamă-ţi şi prietenii!

Mulţumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieţi omeneşti!

Director CRTS Constanţa,

Dr. Alina Mirella DOBROTA.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply