VIDEO 11 milioane de euro pentru promenade. Falezele din sud, modernizate dupa 44 de ani

1
1041

11milioanedeleipromenade

În cel mult patru ani, Mangalia se va uni cu cele şase staţiuni din sudul litoralului printr-o faleză pietonală de 9 kilometri lungime. Primii paşi au fost făcuţi deja prin aprobarea a două proiecte privind modernizarea falezelor din zonaele Mangalia-Saturn şi Jupiter-Neptun. Trosoanele de 3,5 kilometri au primit finanţare europeană. Circa 11 milioane de euro vor costa lucrările care vor demara la începutul anului viitor. Cele două faleze nu au mai fost modernizate în totalitate din 1970, atunci când şi staţiunile au devenit funcţionale.

Prima faleză va face legătura dintre staţiunea Saturn şi Portul Turistic Mangalia, modernizat în anul 2009, şi promenada de aici. A doua faleză pietonală va lega staţiunile Jupiter şi Neptun şi se va opri după plaja „La Steaguri”.

Investitorii din zonă spun că, în sezonul estival trecut, s-a constatat o creştere a numărului de turişti de până la 24%. Peste 70.000 de oameni şi-au petrecut vacanţa de vară în Mangalia, Saturn, Jupiter, Olimp şi Neptun, iar cele două faleze, odată finalizate, cu siguranţă vor atrage un număr şi mai mare de turişti.

Mai mult, AICI.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Au lucrat in bataie de joc. Dupa o luna de la finalizare, faleza arata de parca este de 10 ani renovata. A fost renovata de ochii locuitorior. Rusine primariei.

Leave a Reply