Veste mare: S-a deblocat programul Casa Verde!

0
783

Până la sfârşitul anului, vor fi analizate toate dosarele depuse din 2011

O nouă sesiune de proiecte va fi demarată în 2015 

sadeblocatcasaverde

Sute de constănţeni aşteaptă de mai bine de doi ani un semn de la Ministerul Mediului, să primească bani pentru a-şi pune sisteme ecologice pentru producerea de apă caldă sau căldură. Unii s-au săturat şi, între timp, şi-au investit toate economiile în astfel de echipamente, nemaisperând că vor mai primi vreodată aprobare pentru proiectul Casa Verde depus în 2011. 

Iată însă că ministerul le-a făcut o surpriză de Crăciun şi că, în sfârşit, a analizat şi a aprobat miile de dosare depuse. Ministrul Mediului, Attila Korodi, a anunţat, la sfârşitul acestei săptămâni, că au fost analizate 21.293 de dosare în cadrul programului Casa Verde 2011, din totalul de 23.938 de dosare depuse. Ultimele 2.597 de dosare vor fi analizate până la sfârşitul anului. Alte 48 de dosare au fost anulate sau retrase. Din cele 21.293 de dosare analizate, 16.937 au fost acceptate şi 4.556 au fost respinse. 

„Aşa cum am anunţat iniţial, anul acesta finalizăm toate dosarele din acest program şi creăm toate condiţiile pentru a se putea demara, încă de la începutul anului viitor, o sesiune nouă de proiecte. Casa Verde trebuie regândită, deoarece tehnologiile au evoluat şi sunt disponibile mai multe soluţii pe piaţă, însă cred în continuare că acest program prezintă o soluţie optimă pentru protecţia mediului, reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi a efectelor schimbărilor climatice, precum şi în ceea ce priveşte eficienţa energetică”, a explicat ministrul Mediului. 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply