Sfântul Nicolae. TRADIŢII ŞI OBICEIURI de Moş Nicolae

0
906

farmec.ro
carturesti.ro%20

sfnicolae

Sfântul Nicolae. Obiceiurile de Mos Nicolae sunt consemnate în traditia occidentală, precum și în tradiția românească. Sfântul Nicolae este sărbătorit în 6 decembrie, fiind supranumit și ”Făcătorul de minuni”, patron al Greciei. El este unul dintre cei mai populari sfinți ai creștinătății.

MOŞ NICOLAE. In tradițiile romanești, Sfântul Nicolae apare pe un cal alb, aluzie la zăpadă care cade in luna decembrie; păzește soarele, care încearcă sa se refugieze pe lângă el spre tărâmurile de miazănoapte pentru a lasă lumea fără lumina si căldura; este iscoada a diavolului; stăpânește apele, fiind patron al corăbierilor pe care ii scapă de la înec; apară soldații in război, motiv pentru care aceștia li invoca in timpul luptelor; ajuta văduvele, orfanii si fetele sărace care vor sa se mărite.

MOŞ NICOLAE. Copiii tuturor tarilor creștine au fost învățați ca, in noaptea de 5 spre 6 decembrie, Sfântul Nicolae vine si le încarcă galoșii, bocancii sau bradul cu dulciuri, jucării sau daruri din ce in ce mai costisitoare, dar unii găsesc si cate o nuielușa. In unele zone, copii ii lasă moșului apa si morcovi pentru calul sau.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET. Follow us: @realitatea on Twitter

La mulți ani, sănătate și mult spor, fericire și bucurii,
tuturor celor care-și serbează astăzi ziua sfântă!

Sâmbătă, 6 decembrie 2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply