Firmele vor trebui să treacă la case de marcat cu jurnal electronic, într-un an și jumătate

0
651

farmec.ro
carturesti.ro%20

AGERPRES: Firmele din România vor trebui să înlocuiască, într-un an și jumătate, casele de marcat fiscale cu role de hârtie cu case de marcat cu jurnal electronic, a anunțat miercuri, la Palatul Victoria, ministrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu.

ioana-maria petrescu mfp

Foto: (c) LIVIU SOVA/AGERPRES FLUX

Inițiativa face parte dintr-un set de măsuri de reducere a evaziunii fiscale pe care îl va promova Ministerul Finanțelor Publice /MFP/, alături de introducerea unei loterii fiscale și de schimbul automat de informații între Agenția Națională de Administrare Fiscală /ANAF/ și bănci.

România este singura țară din Europa care încă mai utilizează case de marcat cu role de hârtie, în timp ce casele de marcat cu jurnal electronic pot fi conectate la un server central, iar MFP poate urmări tranzacțiile și poate combate evaziunea pe TVA, a arătat ministrul Finanțelor.

În plus, a adăugat Petrescu, măsura va duce la reducerea costurilor pe care le au companiile cu depozitarea rolelor de hârtie, care trebuie păstrate un număr de ani, costurile fiind de 150 de euro pe an, pe casă de marcat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Măsura va fi implementată pe un orizont de timp de un an și jumătate, firmele mari urmând să adopte casele de marcat cu jurnal electronic într-o perioadă de timp mai scurtă, în timp ce IMM-urile vor avea mai mult timp la dispoziție.

Mai mult, AICI.

Joi, 4 dec.2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply