Alegeri prezidențiale. Merkel și vicecancelarul Germaniei le-au trimis mesaje lui Iohannis și Ponta

0
689

farmec.ro
carturesti.ro%20

alegeri prezidențiale 2014

În jurul alegerilor prezidențiale au apărut zvonuri care spuneau că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, ar putea veni în România pentru a-l susține pe Klaus Iohannis, candidatul Alianței Creștin Liberale.

„Nu a existat un astfel de plan. Categoric mă susține, mi-a scris că mă susține. Am o scrisoare de la domnia sa. O am la îndemână, vă lăsăm copia. Nu e stilul meu să epatez cu scrisori de sprijin, cu sprijinul unor politicieni remarcabili. Să fim realiști, și doamna Merkel și eu suntem șefi de partide din PPE și sprijinim reciproc când sunt alegeri. E o notă specială în relația noastră, ne cunoaștem personal”, a declarat Klaus Iohanni, pentru Adevărul.

Iată ce i-a transmis în scrisoare Angela Merkel lui Klaus Iohannis, potrivit Adevărul:

„Stimate domnule Iohannis,

Am aflat cu bucurie de faptul că veţi candida la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie din partea Alianţei Creştin Liberale. Cetăţenii români regăsesc în candidatura dumneavoastră o serie de virtuţi care în Europa sunt foarte apreciate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ca primar al oraşului transilvănean Sibiu aţi dovedit competenţe administrative şi spirit european autentic. Prin trecerea PNL la popularii europeni şi prin alianţa încheiată cu PDL aţi reuşit să creaţi o forţă puternică a clasei de mijloc.

Vă doresc multă determinare şi energie şi sper într-o victorie a dvs. şi a Alianţei Creştin Liberale”.

Mesaj din Germania pentru Ponta

La scurt timp, celălalt candidat la prezidențiale, Victor Ponta, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj venit de la vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel.

„Bunul meu prieten Sigmar Gabriel, vicecancelarul Germaniei, mi-a transmis un mesaj foarte frumos de susținere. Îi multumesc mult pentru încredere!”, a scris pe pagina sa oficială de Facebook, Victor Ponta, referindu-se la ministrul economiei din guvernul condus de cancelarul Angela Merkel. Sigmar Gabriel face parte din familia social-democraților, la fel ca PSD. Iată mesajul video:

Sursa, AICI.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply