Se reiau lucrările de modernizare a cetăţii Callatis

0
577

farmec.ro
carturesti.ro%20

lucrari cetatea callatis

În sfârşit, s-au rezolvat problemele la Mangalia şi va redemara proiectul „Callatis, istorie la malul Mării Negre“. După ce lucrările de modernizare a cetăţii au fost oprite timp de şase luni, ele vor fi reluate, la două din cele trei obiective cuprinse în programul de conservare, restaurare şi punere în valoare a patrimoniului istoric şi cultural, în maximum două săptămâni.

În cadrul cetății Callatis au fost decoperite mai multe cabluri de electricitate, iar acum acestea nu mai afectează vestigiile arheologice propuse pentru restaurare. Totodată, pe unul din amplasamentele şantierului au fost găsite reţele de apă şi canalizare cu o vechime de peste 30 de ani. Pentru devierea acestora, se elaborează, în prezent, un proiect separat, ce va fi implementat în perioada următoare.

În urma lucrărilor desfăşurate în primăvară, s-au descoperit şi noi vestigii, ce au fost incluse în programul finanţat cu fonduri europene „Callatis, istorie la malul Mării Negre“, urmând a fi, de asemenea, restaurate şi valorificate din punct de vedere turistic.

Finalizarea întregului proiect este preconizată pentru vara anului viitor, conform termenilor asumaţi în contract. Reamintim că acesta are o valoare de 3 milioane de euro şi presupune valorificarea potenţialului cultural al cetăţii pe piaţa turistică.

Vor fi restaurate peisagistic trei monumente istorice şi se va creea infrastructura de acces la acestea: plantare de gazon, arbuşti şi copaci, amenajarea aleilor de circulaţie şi a căii principale de acces, precum şi iluminat ambiental, montare bănci şi înfiinţare puncte de informare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

(V.I.), observator.ro, Joi, 6 nov.2014.

Foto: digi24.ro.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply