Ultimatum. Rău-platnicii din Mangalia riscă să rămână fără căldură

0
635

 

rau-platnicii mangalia

Locatarii a 45 de blocuri din Mangalia riscă să stea în frig dacă, în termen de o săptămână, nu vor achita datoriile privind furnizarea agentului termic în iarna trecută, debite care se ridică la aproximativ 300.000 de lei.

CUM O DAI, TOT NU-I BINE…

Indiferent de culoarea politică de la cârma administrației locale, problemele privind furnizarea agentului termic în Mangalia nu încetează. Dacă, în urmă cu doi ani, mii de locuitorii au îngheţat în case din cauza unui conflict între conducerea fostei administraţii şi cea a societăţii Callatis Therm, care s-a ocupat de furnizarea agentului termic către populaţie, acum, unii dintre locuitori riscă să înghețe în case din cauza datoriilor proprii la plata utilităților.

În trecut, oamenii au țipat ca din gură de şarpe, şi pe bună dreptate, că vor căldură pentru că nu mai pot îndura frigul. Acum, unii dintre locuitori s-au cam săturat de atâta bine, aşa încât au uitat să achite facturile la întreţinere. Şi asta în condiţiile în care preţul de facturare a energiei termice s-a redus drastic în ultima perioadă, ajungând în prezent la 200 de lei pentru o gigacalorie, de la 350 de lei, cât era anul trecut.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Noul preț al gigacaloriei – 200 de lei – este aplicat de la 1 noiembrie. ”Preţul de producție a gigacaloriei este de 426 de lei, dar populația plătește doar 200 de lei, diferența fiind suportată de Consiliul Local”, a declarat directorul societăţii care furnizează energia termică – Goldterm, Dan Georgescu. Practic, locuitorii din Mangalia au ajuns să plătească unul dintre cele mai mici preţuri din ţară pentru o gigacalorie.

AVERTISMENT

Directorul Goldterm a declarat că, din cele 250 de blocuri racordate la sistemul centralizat de termoficare, 45 de imobile nu au avut căldură zilele trecute din cauza datoriilor care se ridică la peste 300.000 lei. ”Datoriile sunt din iarna trecută și nu mai putem să-i păsuim pe locuitori, pentru că avem, la rândul nostru, obligații către furnizori”, a subliniat Georgescu.

De comun acord cu reprezentanții Consiliului Local și președinții asociațiilor de proprietari, conducerea Goldterm a decis să fie reluată furnizarea agentului termic la blocurile cu datorii, dar cu condiția ca, în termen de o săptămână, președinții de asociații de proprietari să achite debitele ori să demareze procedurile legale de recuperare a datoriilor, în instanță, de la cei răi de plată.

Mai mult, in telegrafonline.ro, Miercuri, 5 nov.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply