Proiectul ”CETĂȚEANUL”, la Școala din Moșneni, comuna 23 August (FOTO)

0
1628

Democrație participativă. PROIECTUL ”CETĂȚEANUL”, la Școala din Moșneni.

2proiect cetateanul scoala mosneni - Copy

Marți, 4 noiembrie, după orele de curs, elevii, cadrele didactice și părinții Școlii Gimnaziale TITU MAIORESCU Dulcești, structura Moșneni, au participat la o acțiune deosebită. Inițiativa a aparținut profesorului pentru învățământul primar Anghel Mariana, care a implicat colectivul clasei a III-a în programul județean ”Democrație participativă. Proiectul Cetățeanul”.

4proiect cetateanul scoala mosneni

După o perioadă de studiu, în care micuții au identificat mai multe probleme ale comunității locale, ei au ales să încerce să rezolve ”lipsa copacilor de lângă șosea” ca principală cauză a înzăpezirii satului. Cu sprijinul Consiliului Local al comunei 23 August și al primarului Mugur Viorel Mitrana, prin colaborarea cu SC Pepiniera Neptun SRL (reprezentată de ing. Vlad Marinescu și Alexandru Stăcescu) s-a decis plantarea a 200 de salcâmi, arțari și stejari.

1proiect cetateanul scoala mosneni - Copy

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Acțiunea a început printr-o scurtă lecție practică de sădire a unui copac, susținută de ing. Vlad Marinescu.

La activitatea de sădire au participat cadrele didactice și toți elevii școlii care au răspuns pozitiv la chestionarul aplicat în urmă cu o săptămână de colegii lor din clasa a III-a, precum și Asociația Părinților ”Nicolae Iorga”. Toți participanții au primit ecusoane cu titlul acțiunii, iar pomii au fost ”botezați” prin legarea de trunchiul plăpând a unui ecuson cu numele copilului care l-a udat și care a promis să aibă în continuare grijă de el.

3proiect cetateanul scoala mosneni

Toți cei implicați direct au fost răsplătiți cu suc, dar munca lor va continua prin realizarea a patru panouri pe aceeași temă și o prezentare PPT cu care vor participa la concursul județean ”Democrație participativă. Proiectul Cetățeanul” de la CCD Constanța în data de 15 noiembrie 2014. Așadar, această activitate a fost doar primul pas pe drumul activităților cetățenești ce se vor desfășura în satul Moșneni în anul școlar în curs.

       Director,                                                                           Consilier imagine,

Prof. Bajdeche Constantin                                                 Prof. Colesniuc Magdalena.

Miercuri, 4 nov.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply