Alegeri prezidenţiale 2014. Ce fac românii din străinătate pentru ţara lor

0
797

plantatie capsuni spania romani

Mulţi români muncesc în agricultură în fermele din Italia pentru a putea trimite familiilor de acasă bani pentru strictul necesar. FOTO Adevărul.

Cei peste trei milioane de români care locuiesc în străinătate trimit anual în ţară câte 5 miliarde de euro, sume care cântăresc semnificativ în economia locală. Ei sunt cei mai mari investitori ai României.

Au plecat să muncească peste hotare ca să le asigure familiilor rămase în ţară un trai mai bun, pentru a-şi putea construi o casă sau, pur şi simplu, pentru a supravieţui. Şi muncesc. Şi trimit în România câte 5 miliarde de euro în fiecare an. Sunt românii care muncesc în străinătate. O parte dintre ei nu au mai apucat să-şi aleagă duminică preşedintele din cauza cozilor interminabile formate la secţiile de votare din capitalele europene, alţii au reuşit doar după ore bune de aşteptare.   

Valoarea transferurilor băneşti efectuate de românii din străinătate s-a ridicat anul trecut la 4,23 miliarde de euro, echivalentul a 3% din Produsul Intern Brut (PIB). Sumele sunt cu 57% mai mari decât investiţiile străine directe din 2013.

„Căpşunarii“, aşa cum mulţi îi numesc, sunt astfel cel mai mare investitor în economia românească. Sumele trimise în ţară în anii de boom, înaintea declanşării crizei economice mondiale, depăşeau chiar 7,5 miliarde de euro. 

Citeste mai mult: adev.ro/nei24c

Marți, 4 noiembrie 2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply