Primarul Radu Cristian, despre agentul termic și Policlinica din Mangalia – FOTO

0
680

intalnire primar goldterm1

In cursul zilei de vineri, am avut o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de proprietari la care încă nu s-a început furnizarea agentului termic, din cauza restanțelor. În fapt, dintre cele aproximativ 250 de blocuri racordate la sistemul centralizat de termoficare, un număr de 45 de imobile nu au avut căldură pe motivul relatat anterior, cuantumul datoriilor fiind de peste 300.000 lei.

Măsura Goldterm de a nu furniza agent termic blocurilor cu datorii este total acoperită de lege, fiind vorba strict de o relație comercială între asociația de proprietari și societatea de termoficare. Totuși, ca primar, nu puteam rămâne indiferent, știind că sunt mulți oameni nevinovați, copii, bătrâni, locatari care sunt la zi cu plățile și suferă din cauza unor rău-platnici.

intalnire primar goldterm2

De aceea, am propus această întâlnire la care, alături de consilierii locali, reprezentanții Goldterm și cei ai asociațiilor cu probleme am încercat să găsim soluții pentru a se furniza căldură la toate blocurile din oraș. Am ascultat toate opiniile exprimate, s-a negociat intens între Goldterm și președinții de asociații, iar în final am luat, cred eu, cea mai înțeleaptă decizie, raportat la condițiile actuale.

De comun acord cu reprezentanții Consiliului Local, am decis să se furnizeze căldură și la blocurile cu datorii, dar cu condiția ca în termen de o săptămână președinții de asociații să demareze procedurile legale de recuperare a datoriilor, în instanță. În acest sens, Primăria le va oferi suport juridic, în funcție de solicitări. Acolo unde nu se vor începe acțiunile în instanță, o comisie a municipalității și societății de termoficare se va deplasa la fața locului pentru a stabili cine trebuie tras la răspundere. Știm cu toții că există și cazuri în care președinții sau administratorii au folosit banii locatarilor în interes personal și din cauza lor suferă, acum, un bloc întreg. Sper însă că toți cei implicați vor înțelege și vor face ceea ce trebuie pentru a nu se ajunge iar la situații critice.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

După această veste, consider eu, bună pentru unii cetățeni ai Mangaliei, vin acum cu una și mai bună pentru toți locatarii blocurilor racordate la sistemul centralizat de termoficare. Astfel, de mâine, 1 noiembrie, preţul gigacaloriei se reduce de la 240 la 200 de lei, conform unei Hotărâri a Consiliului Local.

intalnire primar goldterm3

După părerea mea, acum se vede efectul investițiilor din ultimii doi ani și racordării centralelor termice la rețeaua de gaze naturale. Din 2012 până acum, aceasta este a treia reducere a prețului gigacaloriei, care a ajuns aproape jumătate față de valoarea de acum doi ani. Vă asigur că modernizarea sistemului centralizat de termoficare va continua, iar municipalitatea va căuta noi soluții de reducere a costurilor cu încălzirea pentru populație.

intalnire primar goldterm4

Tot vineri, după întâlnirea de la Goldterm, am făcut o vizită la policlinică, în urma sesizărilor din partea cetățenilor. Am vizitat fiecare etaj în parte, precum şi câteva cabinete. Cu părere de rău, am constatat destule probleme, printre care și lipsa căldurii în clădire. De aceea, am cerut conducerii societății de termoficare ca, în cel mai scurt timp, să înceapă furnizarea căldurii în spațiile comune din policlinică, adică pe holurile clădirii, acolo unde pacienții stau și așteaptă să intre la medic. De asemenea, solicităm medicilor să ofere condiții optime pacienților, să aibă cabinetele încălzite și dotate, astfel încât să îndeplinească standardele legale de funcţionare. Ne dorim ca în viitorul apropiat, în funcție de resurse, să reabilităm spaţiile comune și exteriorul clădirii, dar şi să reamenajăm spaţiul verde din jurul Policlinicii.

Preluare fb radu cristian.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply