La Mangalia, s-a redus prețul gigacaloriei

0
688

farmec.ro
carturesti.ro%20

pretul-gigacaloriei-mangalia

Preţul gigacaloriei pentru populație se reduce, începând cu 1 noiembrie, de la 240 la 200 de lei, pentru toți locuitorii Mangaliei racordați la sistemul centralizat de termoficare, conform unei Hotărâri a Consiliului Local. Anunţul a fost făcut de primarul Radu Cristian, vineri, în cadrul unei ședinţe cu preşedinţii unor asociaţii de proprietari.

“Acum se vede efectul investițiilor din ultimii doi ani și racordării centralelor termice la rețeaua de gaze naturale. Din 2012 până acum, aceasta este a treia reducere a prețului gigacaloriei, care a ajuns aproape jumătate față de valoarea de acum doi ani”, a declarat edilul.

El a mai spus că modernizarea sistemului centralizat de termoficare va continua, iar municipalitatea va căuta noi soluții de reducere a costurilor cu încălzirea pentru populație.

La întrunirea de vineri, primarul a discutat cu președinții asociaţiilor la care nu a început încă furnizarea agentului termic, din cauza datoriilor la căldură.

În cadrul reuniunii, au fost analizate modalitățile de recuperare a debitelor de la restanţieri, astfel încât toate blocurile racordate la sistemul centralizat să poată primi căldură.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În Mangalia, sunt aproximativ 250 de blocuri racordate la sistemul centralizat dintre care, în prezent, un număr de 45 de blocuri nu primesc agent termic din cauza restanțelor, cuantumul acestora ridicându-se la peste 300.000 lei.

Primarul Radu Cristian a declarat că în urma discuțiilor cu reprezentanții CL, s-a decis să se furnizeze căldură la toate blocurile din oraș, inclusiv la cele cu restanțe, cu anumite condiții.

“Am luat această decizie pentru că nu este normal să sufere toți locatarii din cauza unui rău-platnic. Am convenit cu președinții de asociații ca, în termen de o săptămână, să demareze toate procedurile legale în instanță pentru recuperarea debitelor de la restanțieri. La blocurile la care nu se vor face aceste acțiuni, se va deplasa o comisie a Primăriei și societății Goldterm, pentru identificarea soluțiilor legale”, a explicat edilul.

Totodată, la cererea președinților de asociații, s-a convenit să se acorde asistență juridică pentru acțiunile în instanță.

Vineri, 31 octombrie 2014. Comunicat transmis de Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply