Cine sunt cei 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale – FOTO

0
908

farmec.ro
carturesti.ro%20

Mediafax: Alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie vor stabili cine va fi viitorul preşedinte al României. 14 candidaţi şi-au depus candidaturile la Biroul Electoral Central până la data limită prevăzută de lege, respectiv 23 septembrie, ora 24.00.

candidati-prezidentiale-comboCei 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale (Montaj Foto).

Cine sunt candidaţii pentru funcţia de preşedinte al României:

Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC) are 42 de ani şi candidează pentru prima dată la presedinţie.

Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL) are 55 de ani. A fost primarul Sibiului din anul 2000 şi candidează la funcţia supremă în stat după ce fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a renunţat la candidatură.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară) are 41 de ani, fiind cel mai tânăr candidat la Preşedinţie. A fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului în cabinetul condus de Emil Boc. A demisionat din PDL după alegerea lui Vasile Blaga în funcţia de preşedinte al partidului şi a devenit lider PMP.

Monica Luisa Macovei are 55 de ani şi candidează independent. A fost ministru al Justiţiei şi a demisionat din PDL pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

Călin Popescu Tăriceanu are 62 de ani şi a fost premier al României. În prezent este preşedintele Senatului, iar la funcţia supremă în stat candidează independent.

Teodor Meleşcanu are 73 de ani şi a fost director al Serviciului de Informaţii Externe. Fost ministru de Externe, Meleşcanu candidează ca independent la funcţia de preşedinte.

Citiți continuarea pe mediafax.ro, Joi, 30 octombrie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply