Dosarul „Șpaga de la Bac“. Complicea profesorului Amza a fost arestată

0
755

farmec.ro
carturesti.ro%20
spagalabac

Zoia Apostolescu a fost arestată pentru următoarele 30 de zile.

Zoia Apostolescu, apropiata lui Gheorghe Amza, preşedintele Comisiei de Bac de la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, a ajuns ieri în fața judecătorilor. Ea este acuzată de favorizarea făptuitorului, influențarea declarațiilor și mărturie mincinoasă, după ce a încercat să influențeze o inculpată din dosarul „Șpaga de la Bac“ pentru a o determina să îl dezvinovățească pe Amza în instanță.

În urma ședinței de judecată, magistrații Tribunalului Constanța au decis să o trimită după gratii pe Apostolescu pentru următoarele 30 de zile. Potrivit anchetatorilor, suspecta a avut numeroase tentative de a o convinge pe Veronica Cara să dea declarații în favoarea lui Amza la termenul de pe data de 15 octombrie, când urma să fie audiată.

Povestea a început pe data de 30 august, atunci când Zoia s-a întâlnit cu Veronica Cara și i-a vorbit despre starea deplorabilă în care se află Gheorghe Amza. A rugat-o să îi vină în ajutor și să dea declarații favorabile profesorului din București. Pe 3 septembrie, a abordat-o din nou, însă în ambele rânduri a fost refuzată de Cara. Amza și Apostolescu nu s-au lăsat, totuși, descurajați. Anchetatorii spun că Apostolescu a sunat-o de mai multe ori pe Cara și că, într-un final, cele două au fixat o întâlnire pentru ziua de marți, 14 octombrie, când s-au văzut la o benzinărie din Mangalia.

Mai mult, în telegrafonline.ro, Vineri, 17 oct.2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply