Cămara de pe uliţă. Un tânăr din Cluj-Napoca a deschis o fabrică de dulceaţă într-un sat din Mureş

0
750

cămara de pe uliţă

În timp ce mii de tineri cu diploma universitară în mână trăiesc din ajutorul de şomaj, alţii redescoperă resursele tradiţionale ce pot aduce profit. Este şi cazul unui tânăr cu studii de economie agroalimentară din Cluj-Napoca ce şi-a găsit succesul în carieră într-un sat uitat de lume din judeţul Mureş. După doi ani în care şi-a căutat fără succes un loc de muncă în oraş, acesta s-a hotărât să deschidă o fabrică de dulceaţă. Afacerea îi aduce deja profit, iar dulceţurile sunt vândute atât în ţară, cât şi în străinătate.

Răzvan a descoperit localitatea Idicel-Pădure în timpul unei cercetări făcute în facultate, când a observat că satul în care doar bătrânii au mai rămas să cultive pământul este plin de resurse nefolosite.

“Sunt multe resurse şi resurse naturale, cvasi-gratuite. Păşuni, fructe, te poţi descurca foarte uşor. Vând mult în străinătate, dar cel mai mult aş vrea să fiu activ pe piaţa din România. Vând la Londra foarte bine, vând în Italia, vând în Belgia”, a precizat antreprenorul.

La doar un an de la începerea afacerii, fabrica şi-a triplat producţia de dulceaţă. Acest lucru le aduce profit şi sătenilor care au unde să-şi vândă fructele. În plus, zeci de localnici lucrează sezonieri la fabrica de dulceaţă.

“Ne pare bine că avem unde să lucrăm. Am făcut dulceaţă, la scos de sâmburi, am făcut magiun”, a spus o localnică.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Nu mergem cu ele la Reghin, că cheltuim bani şi pierdem ziua. Da’ aici venim cu sacul şi mergem cu buzunarul plin”, a spus un fermier.

De zmeură, cireşe amare, cireşe albe, coacăze, mure sau afine, dulceaţa de la Idicel-Pădure este 100% naturală. În plus, este făcută după reţele moştenite de femeile din sat din moşi-strămoşi, în oală, la foc mic, făcut cu lemne.

Mai mult, AICI.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply