Biblioteca Franceză din Mangalia aniversează 22 ani de la înființare

0
1174

Invitatie-Biblioteca Franceza Mangalia

Pe data de Sâmbătă, 18 octombrie, la ora 10.00, Biblioteca Franceză Mangalia va găzdui un dublu eveniment. Este vorba, pe de o parte, despre împlinirea a 22 de ani de la înființarea instituției de cultură, iar pe de altă parte despre sărbătorirea a 160 de ani de nașterea poetului Arhtur Rimbaud. Manifestarea va fi prezentată de către bibliotecara Luminița Dumitrescu, cea care a conturat și programul cultural-artistic. Aceasta a declarat că la acțiune va fi prezent și cofondatorul bibliotecii, Jean Pierre Marcoux, Preşedintele Asociaţiei «Les Amis de la Bibliothèque Française ARTHUR RIMBAUD de Mangalia».

În cadrul evenimentului va avea loc vernisajul expoziției «La Malle de Rimbaud» oferită bibliotecii de oraşul Charleville-Mézières. De asemenea, vor fi prezentate viața și operat poetului francez care a dat numele bibliotecii.

Din program mai fac parte un moment poetic oferit de profesori de limba franceză şi elevi din Mangalia și localitățile învecinate, precum şi prezentarea desenelor realizate de aceştia. Tot în cadrul manifestării, Paula Romanescu, scriitoare, traducătoare şi profesoară, va discuta pe tema «On est très sérieux quand on a 17 ans». Mai trebuie spus faptul că Charleville, oraşul natal al lui Arthur Rimbaud, este şi capitala mondială a teatrului de marionete, ceea ce a dat ideea lansarii unui concurs de desene pe tema marionetelor pentru elevii cuprinşi între 9 şi 18 ani.

Editiadesud.ro.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply