Ministerul Educației pregătește „Marea demanelizare” a elevilor. Cinci minute de muzică clasică – Program în școli

0
343

Cinci minute de muzica clasica

Pentru că există prea mult Guță și Salam, iar mulți dintre tineri nu știu să facă diferența dintre muzică și cotcodăceli pe ritmuri orientale, Ministerul Educației pregătește marea „demanelizare”: Proiect inedit. Ce le pregăteşte Ministerul Educaţiei elevilor din România.

Elevii vor asculta cinci minute de muzică clasică, printr-un proiect naţional iniţiat de Radio România Muzical în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

Pentru ca elevii să se familiarizeze cu muzica clasică, Radio România Muzical va pune la dispoziţia profesorilor cele mai importante piese muzicale din repertoriul românesc şi universal.

“În efortul nostru de educare a copiilor considerăm că este de datoria noastră să ieşim din studiourile de emisie şi din sălile de concerte şi să mergem direct la ei. Este foarte important pentru copii să înţeleagă ceea ce ascultă. Doar în felul acesta ajung să iubească muzica clasică. Avem nevoie de generaţii cu o educaţie diversă, nu doar de prizonieri ai tehnologiei”, a declarat Liliana Staicu, manager Radio România Muzical, potrivit mediafax.ro.

De asemenea, începând cu 1 octombrie, pe site-ul www.romania-muzical.ro vor fi demarate mai multe concursuri. Elevii care vor răspunde la întrebări despre piesele muzicale puse la dispoziţie de Radio România Muzical vor fi premiaţi cu CD-uri şi cărţi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, aici:

https://ro.stiri.yahoo.com/proiect-inedit–ce-le-preg%C4%83te%C5%9Fte-ministerul-educa%C5%A3iei-elevilor-din-rom%C3%A2nia-054041306.html?cmp=rofb


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply