Litoral Tv: BATE VÂNTUL, DAR DEGEABA!

0
806

eoliene pestera

Litoral Tv: În ultimii ani, parcurile eoliene din judeţul Constanța au generat un surplus în bugetul comunităţilor. Însă, din 2012, dezvoltarea acestor parcuri a fost stopată din cauze legislative, iar investitorii au fost nevoiţi să-şi retragă proiectele. Efectele măsurilor legislative au fost resimţite şi de comuna Peştera, acolo unde potenţialul industriei eoliene nu poate fi fructificat la maximum.

Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera, cea care are în acest moment în raza teritorială 30 de turbine, a ţinut să-i transmită premierului Victor Ponta o scrisoare deschisă, ca un apel pentru deblocarea investiţiilor în domeniul eolian.

“Noile reglementări de tranzacționare a energiei electrice au dus la blocarea unuia dintre puținele sectoare ale economiei românești. Dacă în România nu sunt bune, de ce sunt bune în alte țări? Sau de ce alte țări se bat ca să atragă asemenea investiții?”, a afirmat, cu prilejul unei conferințe de presă organizată azi, Valentin Vrabie, primarul comunei Peștera.

Există în momentul de faţă un interes pentru construirea a 2000 de turbine eoliene în judeţul Constanța, iar primarul Valentin Vrabie consideră că revenirea la condiţiile legislative iniţiale ar facilita revigorarea industriei în segmentul industriei eolienelor.

“Guvernul României, care este cel mai în măsură să negocieze pentru România, ar putea să cheme la discuții acești investitori, să revină la schema de ajutor ulterioară, dar să le propună construirea acestor 2000 de turbine pe teritoriul județului Constanța”, a mai spus edilul Valentin Vrabie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, in ziuaconstanta.ro, 24.09.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply