Echinocțiul de toamnă

0
728

Echinocțiul de toamnă în 2014 a avut loc astăzi, luni, 22 septembrie, la 05 h 29 m (Timp Legal Românesc). Este momentul, în care, anotimpul autumnal își intră cu adevărat în drepturi. Ziua scade treptat, iar noaptea va deveni tot mai lungă, până la producerea solstițiului de iarnă, la 22 decembrie.

echinocțiul de toamnă

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES ARHIVA

Echinocțiul de toamnă reprezintă momentul, în care, Soarele în mișcarea sa aparentă anuală trece prin punctul de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Singurele excepții le întâlnim în regiunile polare, în zona Polului Nord începând lunga noapte polară, iar în cea a Polului Sud, Soarele ivindu-se deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocțiului de primăvară.

Echinocțiul se produce de două ori pe an, primăvara și toamna. Echinocțiul de toamnă are loc când Soarele traversează ecuatorul din emisfera nordică în cea sudică, în momentul în care longitudinea aparentă a Soarelui este de 180 grade. În această zi, în emisfera australă începe primăvara.

Mai mult, pe AGERPRES.RO, 22.09.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply