ZIUA de Constanta: Interviu online cu VALENTIN VRABIE, primarul comunei PEŞTERA

0
729

farmec.ro
carturesti.ro%20

Tema: Independenţa Consiliului Local PEŞTERA vs. PSD-ul Consiliului Judeţean Constanța.

interviu online valentin vrabie-1

Consiliul Local Peştera ar putea deveni primul consiliu local independent din România. Din cei 13 aleşi locali, 12 sunt acum independenţi. Gestul lor reprezintă o formă de protest faţă de PSD Constanţa şi faţă de Consiliul Judeţean. Ce semnificaţie are această mişcare pe scena politică din Constanţa? Pot aceste demisii să creeze un precedent periculos în contextul proximei campanii pentru alegerile prezidenţiale? Ce i se reproşează conducerii PSD Constanţa? Dar Consiliului Judeţean?

Discutăm despre aceste probleme joi, de la ora 11.00, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro, cu Valentin Vrabie, primarul independent al comunei Peştera.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa [email protected].

Realizator: Ada CODĂU.

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Întrebările redacţiei:

interviu online valentin vrabie

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Consilierii locali din Peştera au demisionat, ieri, în masă din partidele pe listele cărora au candidat. Ce anume a stat la baza acestei decizii fără precedent în judeţul Constanţa?

V.V.: Dezamăgirea consilierilor care au făcut campanii electorale timp de şase ani de zile pentru PSD (pentru care au obţinut la toate alegerile peste 90%), iar partidul nu s-a achitat de promisiunile pe care le-a făcut prin noi cetăţenilor comunei. Prin acest gest ei refuză să-şi mintă în continuare alegătorii.

Nu mai vor să fie păpuşile pe care politicienii le folosesc în campaniile electorale, pentru a-şi lua votul. În mod cert, până la următoarele alegeri, aceşti politicieni nu mai calcă în localitate.

Ce semnificaţie au demisiile lor din PSD, respectiv PNL? Ar putea să se creeze un precedent periculos în contextul proximei campanii pentru alegerile prezidenţiale?

La cât sunt ei de indiferenţi faţă de cetăţeni, cred că nu-i va mişca în niciun fel. Dacă exemplul comunei Peştera ar fi urmat şi de alte administraţii locale, atunci teama că-şi vor pierde scaunele le va schimba comportamentul. Da, dacă toţi cei responsabili de bunăstarea cetăţenilor pe care-i reprezintă (primari şi consiliri, preşedinţi de consilii judeţene şi consilieri judeţeni) ar deveni independenţi. În acest caz, am da şah mat tuturor politicienilor, aducându-i în acest fel cu picioarele pe pământ. Este o şansă, ar fi păcat să o ratăm.

Odată cu demisia consilierilor locali din PSD a fost anunţată şi dizolvarea Organizaţiei Locale PSD Peştera. Ce rol avea această filială pentru „maşinăria” PSD Constanţa?

Ce face PSD-ul mai departe nu este treaba noastră, deşi rezultatele obţinute de PSD Peştera în ultimii şase ani nu ar trebui să fie de neluat în seamă.

Dacă vor exista propuneri, îi veţi sfătui pe consilierii locali din comuna Peştera să se îndrepte către alte formaţiuni politice? Ce anume trebuie luat în calcul înainte de o astfel de decizie?

Mi-aş dori să rămână independenţi, iar colaborarea cu partidele politice să se pe lucruri concrete, nu pe promisiuni. Cred că au suportat prea multe dezamăgiri de la politicieni în toţi aceşti ani.

Se vehiculează că aleşii locali din Peştera ar fi profitat, şi ei, de ordonanţa traseismului politic. Această ordonanţă este însă controversată, existând şi voci care susţin că nu e exclus ca aleşii locali care pleacă acum de la un partid la altul să-şi piardă ulterior mandatele. Consilierii locali au luat în calcul varianta pierderii mandatelor?

Bineînţeles! Dacă va fi cazul, ne vom ducem din nou în faţa cetăţenilor, cu fruntea sus, privindu-i în ochi şi suntem convinşi că vom obţine un rezultat şi mai bun.

Aleşii locali din Peştera susţin că localitatea dumneavoastră nu este singura pe care CJC-ul ar trata-o cu indiferenţă. De ce credeţi însă că alte administraţii locale din judeţ tac?

Fiecare din aleşii locali decid să-şi reprezinte cetăţenii după cum consideră potrivit…

Continuarea, pe ziuaconstanta.ro,  Joi, 11 septembrie 2014.

Foto: ziuaconstanta.ro.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply