Nu vede nimeni steagul roșu de pericol?

0
285

steagul-rosu-salvamari

Momen­te de cos­mar pe lito­ral. Chiar daca marea era agi­ta­ta, iar sal­va­ma­rii faceau efor­turi dis­pe­ra­te sa‑i aver­ti­ze­ze pe turisti sa nu se aven­tu­re­ze in apa, sute de per­soa­ne au igno­rat aver­ti­za­rea. Ba, unii si-au luat si copi­ii in acest joc cu moar­tea.

Rar ne‑a fost dat sa vedem ata­ta incon­sti­en­ta ca pe pla­je­le din sudul lito­ra­lu­lui! Turis­tii din Jupi­ter, oameni in toa­ta firea, nu vor sa vada stea­gul rosu de peri­col, nici s‑auda flu­ie­rul sal­va­ma­ri­lor. Intra‑n jocul valu­ri­lor si isi trag dupa ei si copi­ii! Desi e cod rosu de curen­ti puter­nici, iar valu­ri­le sunt uri­a­se, nima­nui nu‑i pasa!

Scal­da­tul este inter­zis, dar marea‑i pli­na de turisti! Pri­vi­ti cu aten­tie ima­gi­ni­le! Un tatic si baie­te­lul sau nu mai mare de 6 ani sunt chiar in apro­pi­e­rea gea­man­du­rii. Copi­lul sta in spi­na­rea parin­te­lui. Aman­doi se lasa lovi­ti de valuri, ca-ntr-un joc ris­cant.

Pe ei, curen­tii puter­nici i‑au cru­tat. Au avut noroc, alt­fel dis­trac­tia lor s‑ar fi putut trans­for­ma intr‑o tra­ge­die! Nu este sin­gu­rul parin­te incon­sti­ent! Multi sunt cei care nu rea­li­zea­za ca isi pun via­ta in peri­col sau ca isi pot pier­de copi­ii intr‑o cli­pa! Pri­vi­ti cum ii poar­ta valu­ri­le pana si pe cei mai solizi din­tre turisti!

E greu de gasit o expli­ca­tie pen­tru ata­ta igno­ran­ta. Cei care si-au lasat copi­ii in apa, pe o ase­me­nea vre­me, au avut insa moti­ve bine inte­me­ia­te. Sal­va­ma­rii spun ca degea­ba arbo­rea­za stea­gul rosu. Turis­tii par­ca mai mult se aven­tu­rea­za in lar­gul marii atunci cand sunt aver­ti­zati.

Pana si sal­va­ma­rii au fost la un pas de moar­te. Unul din­tre ei s‑a izbit de stanci chiar in timp ce sal­va o mama si un copil de la inec. 10 oameni — 6 adulti si 4 copii — ar fi murit azi ine­cati, daca nu erau sal­va­ma­rii. Au fost sco­si in ulti­ma cli­pa din apa si a fost nevo­ie de mai mul­te ambu­lan­te, dar si de un eli­cop­ter, ca sa ii trans­porte cat mai repe­de la spi­tal, pen­tru ingri­jiri medi­ca­le.

Din paca­te, pe teri­bi­lis­tii care igno­ra aver­tis­men­te­le sal­va­ma­ri­lor, legea nu ii sanc­tio­nea­za in niciun fel.

Mai mult, pe

http://www.kanald.ro/turisti-inconstienti-intra-cu-tot-cu-copii-in-apa-desi-e-cod-rosu-de-curenti_43857.html#sthash.7Qg8n4d9.dpuf

Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

Leave a Reply