Spectacol pe plaja Laguna din Mangalia. 200 de luptători au venit la mare pentru a câştiga titlul de campion naţional

0
900

spectacol-plaja-laguna-mangalia

Vineri, s-a desfăşurat, pentru prima dată în România, pe plaja Laguna din Mangalia, Campionatul naţional de lupte pe plajă pentru categoria de cadeţi. Sâmbătă, 30 august, au loc meciurile de la categoria de juniori. 

Săptămâna aceasta, de când au început oficial Jocurile Sportive ale Mangaliei, plaja Laguna s-a transformat într-un adevărat complex sportiv. Întâi a început Cupa Callatis la lupte pe plajă, concurs adresat copiilor. Vineri dimineaţa, în bătaia vântului şi pe nisipul fin de pe plajă, s-a dat startul Campionatului de lupte pe plajă pentru cadeţi. Campioni europeni, campioni naţionali, medaliaţi sau nu, 200 de participanţi s-au înscris la competiţia de la malul mării. Mulţi au venit să cucerească titlul de campion naţional, alţii au venit să-l apere. Cert este faptul că acest concurs a reunit luptători din peste 20 de oraşe din ţară, iar Bucureşti, Cluj, Oneşti, Târgu Mureş, Buşteni, Satu Mare, Galaţi sau Reşiţa sunt doar câteva dintre ele.

Printre participanţii din Constanţa şi Mangalia îi reamintim pe sportivii Cristina Pintilie (LPS), Cristian Stoicescu (LPS), Sebastian Raicea (LPS), Ştefan Marin (LPS), Cristian Marin (LPS), Florin Gheorghe (LPS), Nicolae şi George Boantă (CS Farul), Răzvan Arnăutu (CS Farul) şi Marius Marin (23 august), la cadeţi, iar la juniori, astăzi, va lupta Liviu Costache (LPS). Competiţiile de lupte pe plajă au făcut o adevărată tradiţie la Mangalia.

Lucian Luca, vicepreşedintele Federaţiei Române de Lupte, organizează de peste 15 ani competiţii sportive la Mangalia şi se ocupă de promovarea luptelor. „Noi organizam de 15 ani de zile competiţii şi promovăm luptele pe plajă. Anul acesta am organizat pentru prima dată Campionatul naţional pentru cadeţi. Sâmbătă, vor concura şi juniorii. În cadrul acestui campionat participă sportivi din toate stilurile, lupte libere şi lupte greco romane. Avem multipli campioni prezenţi în acest week-end. Competiţia îşi atinge scopul de la an la an. Nivelul sportivilor este foarte bun, ca şi anul trecut.”

Continuarea, în cugetliber.ro, sâmbătă, 30 august 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply