Noi locuri de muncă. Sere amenajate în parteneriat public-privat

0
879

sere-seimeni-cjc

Construcția serelor și solariilor din Seimeni este binevenită, din moment ce asigură locuri de muncă pentru locuitori.

Programul de succes „Consumăm produse românești” al Consiliului Județean Constanța, prin care mai mulți gospodari din mediul rural sunt sprijiniți să cultive legume bio, pare să reprezinte un exemplu și pentru investitori privați. Așa se face că, în comuna Seimeni, o firmă privată a ales să investească în amenajarea unor sere de legume și flori, cu ajutorul banilor europeni. De altfel, și Primăria a venit în sprijinul acestei afaceri, prin atribuirea terenului de 15 hectare pe care se construiesc serele.

Lucrarea de amploare se desfășoară de mai bine de doi ani, pentru că a întâmpinat unele dificultăți din cauza fondurilor blocate. „Serele încă se construiesc, mai sunt de făcut unele lucruri. Au fost probleme, au fost fondurile blocate, dar acum totul merge bine”, a spus primarul comunei Seimeni, Lucian Blaj. Afacerea este primită cu bucurie de administrația locală, din moment ce asigură locuri de muncă pentru localnici și bani în plus la bugetul local.

„Noi încercăm să-i atragem pe investitori, așa că aceste sere sunt binevenite. În acest fel, se vor asigura locuri de muncă pentu localnici, pentru că acolo vor lucra oamenii din comună”, afirmă primarul. Din cele 15 hectare de teren pe care se amenajează serele, 10 hectare vor fi folosite pentru cultivarea legumelor, iar celelalte cinci hectare, pentru flori.

Adelina IANCU, telegrafonline.ro, Marți, 12 august 2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply