Şantierul Daewoo Mangalia a terminat reparaţiile la nava Flaminia

2
470

nava msc flaminia

“Bomba toxică plutitoare”, aşa cum a fost supranumită nava portcontainer MSC Flaminia, a fost reparată şi livrată proprietarului. Nava aflată sub pavilion german, distrusă parţial în urma unui incendiu în 2012, a fost decontaminată în Danemarca, iar apoi a fost reparată în Şantierul Naval Daewoo Mangalia, după aproximativ cinci luni de la începerea lucrărilor.

Conform reprezentanţilor DMHI, nava a fost livrată luni “în deplină concordanţă cu cerinţele comerciale, tehnice, tehnologice şi de calitate asumate contractual de către Daewoo Mangalia Heavy Industries faţă de clientul său german, supravegheate şi confirmate de societatea de clasificare Germanischer Lloyds”.

nava_flaminia

Conform unui comunicat al DMHI, pe parcursul celor cinci luni de activitate, muncitorii au îndepărtat structura de oţel avariată a corpului navei, au fabricat şi montat cele 94 de bloc-secţii noi ale structurii navei, au înlocuit echipamentele şi sistemele avariate şi au efectuat lucrări specializate în vederea racordării tehnologice şi funcţionale a structurilor de corp noi cu sistemele existente ale navei. Cantitatea totală de oţel înlocuit a fost de aproximativ 7.500 de tone.

La solicitarea clientului, au mai precizat reprezentanţii DMHI, au fost făcute şi o serie de lucrări suplimentare, între care înlocuirea elicei şi structurii prova, pentru îmbunătăţirea performanţelor navei în ceea ce priveşte viteza şi consumul de combustibil. Totodată, au fost realizate şi testele funcţionale ale instalaţiilor şi echipamentelor navei. La lucrările de reparaţie şi construcţie efectuate la MSC Flaminia au participat 500 de angajaţi, valoarea totală a contractului ridicându-se la aproximativ 29 de milioane de dolari.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, în telegrafonline.ro, Miercuri, 16 iulie 2014.


piese-auto-mangalia.ro2 COMENTARII

    • Așa cum procedăm la Revista presei, am preluat un fragment din articol, cu link de trimitere la sursă: “Mai mult, în telegrafonline.ro, Miercuri, 16 iulie 2014”.

Leave a Reply