‘Folk-lor’, la Mangalia. Călătorie muzicală prin zone folclorice FOTO

0
307

09-folk-lor-mangalia

‘Folk-lor’-ul a adus, sâmbătă seara, în portul turistic Mangalia peste 5.000 de oameni, care au călătorit imaginar, pe undele muzicii și cu ajutorul vocilor interpreților în diferite zone folclorice ale țării.

Periplul a început cu Banatul, că doară ”Banatu-i fruncea!”, iar Valeria Arnăutu – personalitate complexă a folclorului și jurnalisticii românești – nu s-a dezmințit.

Au urmat Muntenia, cu glasul Corinei Dragomir și Moldova Mariei Șalaru. După ce am bătut bine asfaltul cu ”bătuta” moldovenească, iată-ne din nou prin Muntenia, unde ne-a cântat frumos buzoianul Nicolae Datcu. Iară spre noapte Maria Ghinea ne-a arătat cum freamătă pădurea în zona Vâlcei. Ansamblul ”Dorulețul” cu cei peste 50 de copii și părinți inimoși au susținut partea de mișcare a spectacolului înregistrat de Etno TV și îi apreciem în mod deosebit pentru ritm, culoare, veselie și…rezistență. Nu este ușor să dansezi timp de peste trei ore.

Prezentatoarea Alina a făcut cunoștință cu nume mari ale folclorului românesc și a avut emoții, dar și-a revenit după ce a dansat și ea alături de publicul foarte numeros din fața scenei.

Seara a avut ca sponsor principal Selgros, care a oferit publicului numeroase surprize.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Petrecerea continuă și azi cu Laura Haidău, Liliana și Violeta Geamăna, Ionuț și Măriuca Sidău, Ilie Roșu, Aneta Stan, Cătălina Alexa, Sirim Narenji și Marius Brutaru.

FOTO:

01-folk-lor-mangalia 02-folk-lor-mangalia 03-folk-lor-mangalia 04-folk-lor-mangalia 05-folk-lor-mangalia 06-folk-lor-mangalia 07-folk-lor-mangalia 08-folk-lor-mangalia 09-folk-lor-mangalia

Fanomania, 27.07.2014.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply