Azi incepe Ramazan Bayram. Ce fac musulmanii si ce obiceiuri tin cu strasnicie

0
823

farmec.ro
carturesti.ro%20

ramazan-bayram

Ramazan Bayram-ul se sărbătoreşte la finalul unei luni de post, de primenire spirituală, timp în care Coranul a fost o lectură zilnică obligatorie şi în care au avut loc slujbe specifice lunii sfinte din calendarul islamic: Luna Ramazan.

În cele 30 de zile de post şi rugăciune turcii şi tătarii au postit de la răsăritul şi până la apusul soarelui. Cum marchează, însă, musulmanii această sărbătoare sfântă, ce obiceiuri au, căror tradiţii le-au rămas fideli?

Aşa cum se obişnuieşte, înainte de debutul acestui eveniment spiritual, deci înainte de a sărbători, musulmanii îi comemorează pe cei care au trecut în nefiinţă, potrivit tradiţiei. Concret, după slujba de la geamie, bărbaţii musulmani merg la cimitir, acolo unde citesc la mormintele celor pe care i-au pierdut.

Ulterior, ei încep să-şi viziteze prietenii şi rudele, în special pe bătrânii din neam, cărora le sărută mâna, aşa cum spune obiceiul. În toate cele trei zile, atât cât ţine sărbătoarea, aceste vizite care au loc, conform tradiţiei, sunt caracterizate de mese îmbelşugate, la care sunt servite mâncărurile tradiţionale, dar mai ales dulciuri şi, bineînţeles, nelipsitele baclavale, a căror reţetă s-a transmis din generaţie în generaţie.

Articolul complet, aici: http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/azi-incepe-ramazan-bayram-ce-fac-musulmanii-si-ce-obiceiuri-tin-cu-strasnicie-504588.html

„Ramazan Bayram Kayrli Bolsin“ „Ramazan Bayram Hayırlı Ve Műbarek Olsun“ – Bayram fericit!


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply