Galerie FOTO. Tornadă pe litoral. Meteorologii avertizează: „Vor fi din ce în ce mai violente şi mai dese“

0
814

tornadainsudullitoralului

Galerie FOTO. Furtunile din ţară au ajuns în cursul după-amiezii de vineri, 11 iulie, şi în zona litoralului. 

Chiar dacă am sperat până în ultima clipă că ne vor ocoli şi vom avea parte de un week-end liniştit, cu vreme numai bună de plajă, ploaia şi vântul puternic au lovit nemilos staţiunile din sud. În mai puţin de o oră, Jupiter, Venus, Saturn, dar mai ales municipiul Mangalia, au fost răvăşite de o ploaie torenţială şi o furtună neobişnuită. 

Zeci de copaci doborâţi, acoperişuri distruse, şezlonguri şi umbrele împrăştiate pe toată plaja, acesta a fost peisajul lăsat în urmă de ceea ce unii au spus că ar fi fost o tornadă. Violenţa cu care a lovit şi dimensiunea distrugerilor par să confirme spusele martorilor.

Pompierii au primit zeci de sesizări din toată zona de sud a litoralului şi numai şansa a făcut să nu existe victime omeneşti, ci doar pagube materiale.

Deşi nu pot prognoza cu acurateţe astfel de fenomene meteorologice extreme, precum cele petrecute în cursul după-amiezii de vineri, meteorologii constănţeni au prevăzut că ele se vor fi tot mai dese. Într-un interviu acordat ziarului „Cuget Liber“, directorul Centrului Regional de Meteorologie Dobrogea, Marius Coţofan, spunea că fenomenele extreme se vor manifesta din ce în ce mai violent.

Mai mult, în cugetliber.ro, Luni, 14 iulie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply