Tabără gratuită pentru copiii nevoiaşi din Mangalia

0
903

Jpeg

Cu sprijinul Protoieriei “Callatis”, 21 de copii din Mangalia, care au o situaţie materială precară, beneficiază în perioada 7-14 iulie de o tabără gratuită la Vatra Dornei. Copiii sunt elevi ai învăţământului gimnazial şi liceal, practică luptele libere la diverse cluburi sportive din oraş şi sunt sprijiniţi de Centrul Social “Sfântul Mina” din localitate, care acordă servicii sociale copiilor din familii nevoiaşe.

Aceştia servesc zilnic o masă caldă la Centrul Social, amenajat la standarde europene în cursul anului trecut, iar pentru rezultatele lor obţinute în cadrul competiţiilor sportive de profil, preoţii oraşului i-au recompensat cu câteva zile de vacanţă. Pe parcursul celor şapte zile de recreere din care nu vor lipsi antrenamentele şi jocurile sportive, copiii însoţiţi de trei profesori şi un asistent medical, vor beneficia şi de procedurile balneare specifice ale bazei de tratament din Vatra Dornei.

Protoiereul Mangaliei, preotul Vasile Cîrlan, cel care a dorit ca acest proiect să se materializeze, a declarat că plecarea copiilor în tabără a fost posibilă datorită implicării preoţilor parohi ai Protoieriei “Callatis”, care, alături de Primăria Mangalia, au acordat sprijin financiar acestor copii,necesar deplasării lor în tabără.

“Toţi preoţii din cadrul Protoieriei atât din oraş, cât şi din zonele limitrofe, au contribuit cu sume de bani, astfel că s-au strâns 12 mii de lei pentru plata cheltuielilor de cazare, masă, excursii şi drumeţii, inclusiv bani personali pentru fiecare dintre cei 21 de copii. În plus, Primăria ne-a acordat 3.500 de lei pentru transportul lor până la Vatra Dornei şi retur. Sunt bucuros că ei au posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut, dispunând în incinta taberelor de spaţii destinate activităţilor extraşcolare specifice, iar pe viitor sperăm ca acţiunile noastre să se repete”, a precizat Protoiereul Mangaliei, pr. Vasile Cîrlan.

Mediul în care se desfășoară tabăra de la Vatra Dornei are un potențial turistic ridicat, fiind înconjurat de câteva rezervații naturale, având ca principale obiective dezvoltarea capacității copilului de a socializa prin activități interactive, astfel fiind dezvoltat și spiritul de competiție al acestuia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

8 iulie 2014, Comunicat transmis de Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply