Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită cu onoruri militare la Mangalia

0
755

Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a participat, joi, 26 iunie, la manifestările din Piaţa Republicii dedicate sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional. La festivităţi au mai luat parte reprezentanţi ai Forţelor Navale, comandanţi de mari unităţi şi unităţi ai Garnizoanei Mangalia, membri ai asociaţiilor şi ligilor de marină, cadre militare în rezervă şi retragere, veterani de război.

Evenimentul a debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă de către Garda de Onoare. În timpul intonării imnului de stat al României, a fost arborat drapelul naţional, de 6 metri lungime şi 4 metri lăţime la catargul cu înălţimea de 22 de metri, al doilea ca dimensiune din judeţul Constanţa. În cadrul manifestărilor s-au rostit alocuţiuni prin care s-a evidenţiat importanţa drapelului naţional, ca simbol în istoria civilizaţiei umane.

“Drapelul ne reaminteşte de trecutul glorios al poporului român în lupta pentru libertate şi independenţă naţională, precum şi datoria fiecăruia dintre noi de a ne servi patria. Din toate aceste motive, în toate timpurile şi la toate popoarele, drapelul s-a bucurat de o deosebită veneraţie”, a precizat comandantul Garnizoanei Mangalia, comandor Vasile Chirilă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La rândul său, primarul municipiului Mangalia a  precizat că sărbătorirea Zilei Drapelului Naţional reprezintă un însemn deosebit pentru cei care au purtat bătălii pe câmpurile de luptă. “Astăzi, este un moment de referinţă pentru toţi românii şi se cuvine să aducem un omagiu purtătorilor drapelului, care s-au luptat pentru a-l apăra cu preţul vieţii lor. Drapelul naţional este şi va rămâne simbolul ţării noastre. El reprezintă unitatea, independenţa şi suveranitatea poporului român”, a declarat edilul Radu Cristian.

Festivităţile dedicate Zilei Drapelului Naţional s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, spre încântarea celor prezenţi.

26 iunie 2014, Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply