VIDEO Ședință tensionată la primăria Mangalia pe tema blocurilor ANL

2
819

Locuitorii blocurilor ANL din Mangalia sunt disperați. La fiecare ploaie torențială, apa se infiltrează prin pereți și apare din nou mucegaiul. Pentru că plătesc chiria la primărie, oamenii au cerut ca administrația locală să le rezolve problemele. Oamenii îl acuză pe primar că nu face nimic pentru reabilitarea blocurilor. Discuția a fost tensionată.

O femeie locuiește de patru ani cu chirie într-un apartament ANL. A făcut  ultima reparație în urmă cu o lună, însă la fiecare ploaie puternică apa se infiltrează prin pereți. Mucegaiul a pus deja stăpânire pe încăperi iar tencuiala cade de pe tavan. În aceeași situație sunt majoritatea locatarilor blocului OD6, din Mangalia. Ieri, aproape 30 de oameni au mers la Primărie pentru a cere izolarea pereților  imobilului.

„Soțul meu, la ultima ploaie, ca să nu ne mai plouă, fiindcă eram disperați, a pus celofan! A pus pur și simplu saci de gunoi în care se adună apa“, a spus locatara.

La întâlnirea cu primarul Cristian Radu, oamenii au vrut să vadă contractul dintre Primăria Mangalia, firma constructoare și ANL. Edilul a spus că nu a găsit un  astfel de document când a preluat primăria. A fost momentul în care discuția a devenit tensionată. Locatarii l-au acuzat pe Cristian Radu că protejează firma care a ridicat blocul, și care acum a intrat în faliment. Edilul spune, în schimb, că niciun chiriaș nu l-a  dat în judecată nici pe constructor și nici ANL.

Primarul le-a spus că o soluție ar fi plata în avans a chiriei, pe un an de zile, pentru a se putea demara lucrările de reabilitare a blocului. Cristian Radu a afirmat că administrația locală nu are fonduri pentru reparații și trebuie să facă o nouă rectificare pentru ca cei aproape 100 000 de euro să fie prinși în buget.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Acum trebuie să găsim soluții și am ajuns la o concluzie: trebuie să reabilităm pentru că nu au fost reabilitate. Mi-aș dori să le reparăm pe toate cinci dar vom începe cu un prim bloc, unde sunt probleme majore, după care încercăm să le rezolvăm pe toate, poate chiar până în toamna acestui an“, a spus Cristian Radu, primarul Mangaliei.

Oamenii speră că imobilele cu probleme  vor fi reabilitate până la venirea iernii, pentru că altfel nu se va mai putea locui în acestea.

Mai mult, pe http://www.reporterntv.ro/stire/sedinta-tensionata-la-primaria-mangalia

Sorin Dragomir, reporterntv.ro, 19.06.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


2 COMENTARII

Leave a Reply