Limanu. Alte trei localităţi de pe litoral, candidate la rețeaua de gaz

0
797

Primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea: „Vrem să ne racordăm la conducta firmei de gaz, care va trece dinspre graniţa cu Bulgaria înspre şantierul naval din zonă, prin localitatea noastră. (…) Sper ca în 2015 să înceapă lucrările la instalaţie“.

Gazul, în zilele noastre, este una din principalele surse de energie. Cu toate că suntem în secolul XXI, în unele localităţi din zonele rurale, dar și în multe cartiere din zona urbană, alimentarea cu gaz prin conductă este doar un vis frumos, iar oamenii sunt nevoiţi să străbată drumuri lungi până la cel mai apropiat loc de unde îşi pot cumpăra o butelie de gaz, neavând altă alternativă. Și locuitorii din comuna Limanu se regăsesc în această situaţie, dar este posibil ca peste doi ani să beneficieze de un sistem de gaz, care să-i scutească de drumurile până la staţiile de gaz.

PLANURI REALIZABILE

Primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea, a declarat că are deja un proiect pentru construirea unei instalaţii de gaz în Limanu, 2 Mai şi Vama Veche. „Vrem să ne racordăm la conducta firmei de gaz, care va trece dinspre graniţa cu Bulgaria înspre şantierul naval din zonă, prin localitatea noastră. Încă mai avem de lucrat la proiect, dar peste două luni va fi gata şi îl vom depune la Ministerul Economiei, pentru a obţine finanţare. Lucrările vor fi executate de distribuitorul de gaz. Sper ca în 2015 să înceapă lucrările la instalaţie”, a declarat edilul. Aşadar, începând de anul viitor, 1.500 de familii din întreaga comună vor avea ocazia să se racordeze la sistemul de gaze şi, totodată, să renunţe la celebra butelie.

Mihai TUDORICĂ, telegrafonline.ro, Sâmbătă, 21 iunie 2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply