Fostul viceprimar al Mangaliei, Vişa, acuzat că şi-a tras teren la Km 0 din Neptun cu acte false

0
1262

Cuibul de viespi a fost stârnit la Mangalia. Liniştea care părea că se aşterne peste municipul din sudul litoralului, odată cu preluarea mandatului de primar de către Cristian Radu, s-a spulberat odată cu verificarea documentelor semnate de foştii edili. La doi ani de mandat, Cristian Radu are pe masa de lucru rapoarte ale Curţii de Conturi, prin care i se atrage atenţia că managementul defectuos din anii anteriori a provocat “găuri” la bugetul local. Edilul susţine că este pus în situaţia de a rezilia o serie de contracte de asociere, concesiune şi închiriere “bifate” de fostele administraţii locale.

“Eu mă întreb şi cetăţenii ar trebui să întrebe asta: primarii care au stat 24 de ani la conducerea Mangaliei ce au făcut cu banii? Banii de la bugetul local nu se regăsesc în nimic. Totul a fost făcut de mântuială, la mişto toate licitaţiile. Au câştigat licitaţii aceleaşi firme, pornind de la lucrarea la clădirea primăriei şi până la blocurile ANL. Ce trebuia să mai facă un om mai rău şi să continui să îl votezi? Un escroc, şi tot a fost votat. Tot ce au făcut foştii primari a fost electoral. Au făcut buletine pentru oameni veniţi în Mangalia la furat, cărora le-au fost date case sociale!, a acuzat actualul primar al Mangaliei, referindu-se la foştii edili, dar în special la cel din mandatele 1996-2008.

Tot legat de mandatele 1996-2008, Cristian Radu a adus în discuţie şi viceprimarul din perioada 1996-2000, despre care a afirmat că “a luat un teren în Neptun, la kilometrul 0, pe o retrocedare cu acte false”. “Retrocedarea s-a tranşat în instanţă, iar primăria trebuia să facă recurs, să conteste. Nu numai că nu a contestat, nu s-a apărat, dar în 10 zile, înainte ca decizia instanţei să devină definitivă, a fost convocată o şedinţă în care Consiliul Local a votat o hotărâre privind atribuirea terenului, a comentat Cristian Radu.

Verificând cine a fost viceprimar la acea dată, întrucât Cristian Radu nu a dorit să îi rostească numele, ajungem la… fostul liberal Lucian Vişa. Viceprimar în perioada menţionată de Cristian Radu, Lucian Vişa a avut grijă, din timp, să posteze pe blogul personal deciziile instanţei prin care familiei sale i se recunoştea dreptul la un teren, solicitat în compensare pentru o casă naţionalizată, iar ulterior demolată. Vişa a răspuns astfel acuzaţiilor primarului Radu, formulate şi în alte situaţii, cum ar fi o şedinţă de consiliu: Familia mea a avut o casă, chiar lângă sediul primăriei. Casa a fost demolată. A fost făcută revendicare, era de ales între municipiu şi Neptun. Am primit în compensare un teren în Neptun. Dacă era să fac vreo ilegalitate, să îmi dau ceva mie, păi nu falsificam pentru o mie de metri pătraţi, pentru hectare întregi?! Vorbim de o sută de metri pătraţi, a declarat, pentru Replica, fostul viceprimar. Pentru mine, actualul primar e un mincinos. Eu aşa îi spun: mincinosul. Sindromul lui e cel de la Claudiu Tusac, fostul primar. Şi pe Tusac îl deranja când îl criticam, la fel şi pe actualul. Iar dacă eu critic, desigur, pe dreptate, încearcă să mă discrediteze. Dar cu Radu chiar am o problemă personală, în sensul că eu l-am susţinut în campanie, iar a doua zi el nu m-a mai cunoscut. E chestie de obraz. Nu i-am cerut nimic…, a mai susţinut Vişa.

Vom reveni.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Alexandra ANTON, replicaonline.ro, Joi, 19 iunie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply