Reacţie virulentă. Iorguş, despre primarul Mangaliei: Radu este un mincinos, neputincios şi nepriceput

1
655

farmec.ro

Verificarea contractelor de asociere, închiriere şi asociere încheiate de Primăria Mangalia în mandatele foştilor primari (începând cu 1996 şi până în prezent) a stârnit reacţii violente în mediul online. Articolul publicat de Replica în ediţia de luni, 16 iunie, nu l-a lăsat indiferent nici pe fostul primar Zanfir Iorguş, care a ţinut să transmită un drept la replică acid la adresa actualului edil al Mangaliei, Cristian Radu.

Dreptul la replică, intitulat primarul mincinos, Cristian Radu”, începe astfel:

“Nu este prima dată când Radu Cristian şi gaşca pe care a adus-o din Constanţa şi Bucureşti, vrând să ascundă neputinţa în administrarea oraşului, aruncă cu minciuni şi calomnii la adresa celor care nu sunt de acord cu matrapazlâcurile făcute în prezent. Conform legii, toate contractele de concesiune, asociere, închiriere se fac cu aprobarea Consiliului Local.

Iorguş continuă referindu-se la plaja în suprafaţă de 7 mii de metri pătraţi, concesionată în 1996 cu 276 dolari pe an, despre care susţine că: Acea plajă, dar şi alte suprafeţe, au fost licitate în mandatul primarului dinaintea mea, Sideri. Dacă tot a vorbit despre plajă, de ce nu vorbeşte actualul primar şi despre plaja unde îşi desfăşoară activitatea Luca, cel cu care îşi împarte Radu Cristian activităţile? Revenind la plaja din zona Adras, este vorba despre o suprafaţă din zona limitrofă, iar în contract se specifica obligaţia ca cel care ia terenul să îngrijească şi plaja din apropiere. Era un contract foarte bun. În zona respectivă era un local, era normal ca cel care avea localul să se îngrijească şi de plajă. Întrebaţi acum câţi bani dă ABDL pentru întreţinerea plajelor! Contractul acela era, din timpul lui Sideri, era foarte bun, iar eu am avut puterea să recunosc acest lucru, şi l-am continuat. Dar ei, actualul primar şi gaşca lui, n-au viziune. Pentru ei, agenţii economici trebuie beliţi şi luat jumătate din ce produc, cu taxe şi impozite tot mai mari.

Iar atacul lui Iorguş nu s-a oprit aici: Eu cunosc caracterul lui Radu Cristian din campania electorală, când prin hoţie şi minciună, sprijinit de anumiţi indivizi, a anulat alegerile locale. Îi cer în al doisprezecelea ceas să facă ceva pentru cetăţenii acestui oraş, care a ajuns să fie condus de oameni nepricepuţi aduşi din Constanţa şi Bucureşti, care n-au legătură cu oraşul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Domnule Radu Cristian, în interesul cetăţenilor, vă cer public să prezentaţi execuţia bugetară de 2 miliarde de lei vechi încasaţi de la populaţie prin impozite şi taxe în ultimii doi ani. Vă mai solicit să răspundeţi consilierilor locali la întrebarea: câţi bani au ajuns la bugetul local de la cele 50 de tonete de porumb fiert şi pepene care am auzit că sunt ale dumneavoastră?.

În încheiere, Iorguş transmite prin intermediul dreptului la replică: Vă asigur de sprijinul meu şi al consilierilor locali PDL şi în alte zeci de clarificări cu privire la lucrurile petrecute în ultimii doi ani cu încălcarea legii – avize pe pile, relaţii şi prietenii -, dacă aceste clarificări sunt necesare.

Alexandra ANTON, replicaonline.ro, 17 iunie 2014.

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/iorgus-a-inchiriat-7-mii-de-metri-patrati-de-plaja-cu-276-de-dolari-pe-an-pana-in-2021-175967/


piese-auto-mangalia.ro1 COMENTARIU

  1. Si eu solicit in mod public, sa explice acest actual edil, de ce a urlat la mine ca primaria nu este obligata sa-mi dea mie apartament? Si asta in contextul in care asteptam de zece ani si avand in i grijire un minor bolnav?
    Si sa mai explice si transparenta aia cu care se tot lauda dansul, cand i a repartizat unui popa prieten al lui, o locuinta cu trei camere, dsi acesta detinea o vila in colonisti, iar noua ne a zis ca nu ne incadram?
    Plus atitudinea lui care nu se potriveste deloc cu functia pe care o detine? (Si nu in mod corect, fireste.iorgus a castigat detasat cu400de voturi in plus….)

Leave a Reply