Mangalia reprezentată la Conferința Internațională THE CENTENARY OF THE GREAT WAR (FOTO)

1
977

farmec.ro
carturesti.ro%20

În perioada 13 – 15 iunie 2014 s-a desfășurat, la Centrul de Perfecționare al Ministerului Economiei Naționale din Bușteni, Conferința Internațională „The Centenary of the Great War” (GWC 2014), prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial.

Organizatori au fost: Universitatea din București, Societatea Științifică Română de Cercetări Interdisciplinare, Academia Oamenilor de Știință din România, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, Muzeul Vrancei și Asociația „Dobrogea – Istorie și Civilizație”, având ca parteneri: Comisia Națională a României pentru UNESCO și Centrul de Pregătire pentru Personalul din Industrie. Conferința a fost organizată sub egida Administrației Fondului Cultural Național.

Cele 53 de comunicări înscrise în program, aparținând unor specialiști din: Marea Britanie, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova și România, au abordat probleme din domeniile: geopolitic, diplomatic, operațional, cultural și național. Specialiștii participanți la Conferință au diseminat lecțiile rezultate ca urmare a Marii Conflagrații Mondiale, desfășurată între 28 iulie 2014 (când Imperiul Austro-Ungar a atacat Serbia)  și 11 noiembrie 1918 (când a fost semnat Actul de armistițiu).

Din Mangalia au participat, la Conferința Internațională „The Centenary of the Great War”, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc – șeful muzeului callatian din cadrul Complexului Cultural „Callatis” și cpt.cdor (r) Ovidiu Mihalache – doctorand în istorie la Universitatea „Ovidius” din Constanța. Comunicarea prezentată a reflectat activitatea teroristă a comitagiilor în Dobrogea, activitate dirijată, după sfârșitul Primului Război Mondial, de Comintern.

GALERIE FOTO:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MangaliaNews.ro, 16 iunie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply