România este pe primul loc în lume la scumpirea carburanților!

0
676

Benzina, mai scumpă de 7 lei pe litru.

Suntem campioni mondiali la scumpirea carburanților! În benzinăriile din România se vinde pentru prima dată carburant care costă peste 7 lei litrul. Economiştii spun că străinii fac afaceri prospere pe seama şoferilor de la noi: în toate ţările de unde vin investitori în lanţuri de benzinării, carburanţii sunt mai ieftini şi puterea de cumpărare mai mare.

În timp ce în România cel mai scump sortiment de carburant a depăşit valoarea de 7 lei pe litru, în Statele Unite ale Americii costă de două ori mai puţin, iar în Venezuela, acolo unde dreptul la resurse naturale ieftine este dobândit prin naştere, costă de 190 de ori mai puţin.

După scumpirea de 7 eurocenţi pe litru cerută de Guvern, România înregistrează cea mai mare scumpire din lume: cu 16% peste nivelul de anul trecut, potrivit unei analize Bloomberg.

Dintre ţările care au reţele de benzinării în România, în Rusia este cel mai ieftin carburant. Din păcate, preţurile mici nu se văd şi la pompele pe care le deţin ruşii în ţara noastră. Deşi austriecii sunt printre cei mai bogaţi europeni şi ei plătesc mai puţin decât românii pentru benzină şi motorină. Asta în condiţiile în care o parte din carburantul folosit, este extras de aici, din România.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi mai mult AICI.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply