Locuitorii Mangaliei, disperaţi de hoţii din locuinţe. Ca să-i aline, poliţiştii le oferă sfaturi

0
851

Geamurile din termopan sunt cele mai vulnerabile.

După ce subiectul amenzilor rutiere a fost dezbătut de către locuitorii din Mangalia, aceştia au ridicat un alt aspect, şi anume hoţii din locuinţe. Ei spun că sunt conştienţi de faptul că, de multe ori, Poliţia nu are ce să le facă hoţilor întrucât, fie sunt minori, fie sunt prinşi, dar magistraţii le dau cu suspendare. În aceste cazuri ei se întreabă: Ce să facem?.

Ce ne facem cu hoţii care ne intră în case? Nici o lege nu ne ajută? Poliţia îi prinde şi trebuie să le dea drumul că nu are ce să le facă. Lumea e disperată, nu mai avem siguranţă în propriile cămine. Ce trebuie să facem, ca să fie legile mai stricte?, întreabă Ortansa Cucu din Mangalia.

De multe ori, cazurile rămân cu autor necunoscut, însă oamenii legii demarează anchete pentru a depista făptaşii. Aşa cum preciza şi femeia din Mangalia, hoţii sunt prinşi, dar dacă sunt minori nu au răspundere penală şi scapă basma curată. Acesta este şi cazul minorului din Lumina, care avea la activ 18 spargeri de locuinţe şi umbla liber pe străzi. Dar a împlinit 14 ani şi a comis o altă infracţiune extrem de gravă, ajungând într-un final după gratii.

Poliţiştii arată cu degetul spre infractorii condamnaţi cu suspendare

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Revenind la locuitorii din Mangalia, ei aduc în discuţie şi cazurile în care hoţii sunt majori, dar sunt condamnaţi la închisoare cu suspendare şi ajung tot pe străzi, unde revin la vechea meserie, astfel simţindu-se ca într-un sat fără câini. Până când legea va deveni ceva mai drastică în astfel de cazuri, oamenii legii din Mangalia spun că măsurile necesită a fi luate chiar de oameni. În primul rând, trebuie să ia ei măsuri, să-şi asigure locuinţele. Geamurile din termopan sunt cele mai vulnerabile, din acest motiv trebuie apelat la firme specializate, care construiesc ramele cu simţ de răspundere şi nu lasă spaţii. De asemenea, locuinţele situate la parter şi la etajul unu trebuie să fie prevăzute cu grilaje la geamuri, chiar dacă unii consideră că nu este tocmai estetic. De asemenea, alarma este foarte bună, mai ales dacă este conectată la o firmă de pază. În momentul în care proprietarul pleacă de acasă, ar trebui să lase vorbă vecinului să se mai uite şi pe la ei, au declarat, pentru Replica, oamenii legii din Mangalia.

Lillian CHIRU, replicaonline.ro, Marti, 10 iunie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply