RUSALII 2014. TRADIŢII şi OBICEIURI în Duminica Mare. Iată ce NU trebuie să faci în această zi

0
759

farmec.ro
carturesti.ro%20

RUSALII 2014. La 50 de zile după Paşte se sărbătoreşte minunea Pogorârii Duhului Sfânt peste Apostolii Domnului, cărora le-a dat putere divină, spre convertirea tuturor oamenilor. Sărbătoarea populară este dedicată îndeosebi spiritelor morţilor. Iată câteva traditii şi obiceiuri de RUSALII.

RUSALII 2014Crestinii sarbatoresc Rusaliile timp de 3 zile, in zona Moldovei si a Transilvaniei, 7 zile in zona Munteniei si a Olteniei, iar in zona Banatului, timp de 8 zile.

In traditie se spune ca cei care nu tin sarbatoarea de RUSALII vor fi pedepsiti de Iele. Reprezentari mitice feminine, Rusaliile sunt femei fabuloase, fiicele lui Rusalim Împarat si spirite malefice, scrie romanianmonasteries.org. Ielele, asa cum li se mai spune, sunt spirite rebele ale mortilor care, dupa ce au parasit mormintele în Joia Mare si au petrecut Pastele cu cei vii, refuza sa se mai întoarca în lacasurile lor pamantene si încep sa faca necazuri oamenilor. Satenii se fereau sa le rosteasca numele, astfel ca “Iele” a devenit cel mai popular cuvant la adresa lor si provine, de fapt, de la pronumele personal “ele”.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/rusalii-2014-traditii-si-obiceiuri-in-duminica-mare-iata-ce-nu-trebuie-sa-faci-in-aceasta-zi_150002.html#ixzz341gH1iFp


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply